ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Από: Ματσωμένος Γάτος | 03 Ιανουαρίου 2013

Το πιο δημοφιλές αλλά και εμπορικό άθλημα των ΗΠΑ, θα φιλοξενείται από αύριο Παρασκευή 4/1/2013 και στο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Εμπλουτίζοντας τον σχετικό διαγωνισμό του «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» η Εταιρεία, αποφάσισε να εντάξει στο πρόγραμμά της για το ελληνικό κοινό και τους αγώνες των play off του αμερικανικού ποδοσφαίρου, που διοργανώνεται από …

την NFL (National Football League).

To αμερικάνικο ποδόσφαιρο, γνωστό στις ΗΠΑ ως απλώς football (ποδόσφαιρο), είναι ένα άθλημα που παίζεται μεταξύ δυο ομάδων των έντεκα παικτών με σκοπό τη συγκέντρωση πόντων από την προώθηση της μπάλας στο τέρμα της ζώνης της αντίπαλης ομάδας είτε τρέχοντας με την μπάλα, είτε πιάνοντάς την μετά από πάσα, ή κλωτσώντας την ανάμεσα από τα τέρματα. Οι πόντοι για την βαθμολογία μπορούν να συγκεντρωθούν με το να περάσει ο παίκτης τρέχοντας την μπάλα πάνω από την γραμμή γκολ του αντιπάλου, να πιάσει την μπάλα μετά από πάσα στο Τέλος Ζώνης (End Zone) του αντιπάλου, με το να σουτάρει την μπάλα ανάμεσα στα δοκάρια του τέρματος ή σταματώντας τον παίκτη της επιτιθέμενης ομάδας εντός της δικής του End Zone.

Η λίγκα, National Football League (NFL), αποτελείται από 32 ομάδες χωρισμένες σε 2 περιφέρειες (conferences) των 16 ομάδων. Η κάθε περιφέρεια AFC (American Football Conference) και NFC (National Football Conference) έχει 4 ομίλους (divisions) από 4 ομάδες η κάθε μία.

Στα play off προκρίνονται 6 ομάδες από κάθε περιφέρεια, οι 4 νικητές του κάθε ομίλου και οι 2 επόμενες ομάδες με το καλύτερο ρεκόρ νικών (wild cards).

Τα play off διεξάγονται σε 3 γύρους συν ο τελικός. Από τις 4 νικήτριες των ομίλων σε κάθε περιφέρεια, οι 2 με το καλύτερο ρεκόρ δεν παίζουν στο 1ο γύρο των play off, αλλά παίζουν στην έδρα τους στον 2ο γύρο με τις νικήτριες του 1ου γύρου, εκεί όπου παίζουν οι 2 άλλες νικήτριες των ομίλων της κάθε περιφέρειας εντός έδρας με τις 2 ομάδες με το καλύτερο ρεκόρ νικών (wild cards). Οι νικήτριες του 2ου γύρου παίζουν στον 3ο γύρο, στο Πρωτάθλημα Περιφέρειας (Conference Championships) στην έδρα της ομάδας που έχει μείνει σε κάθε περιφέρεια με το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική σεζόν. Οι δύο πρωταθλήτριες των περιφερειών (AFC champion και NFC champion) παίζουν στον τελικό, στο φημισμένο NFL Superbowl, σε κάποια προκαθορισμένη πόλη (όπως π.χ. ο τελικός του Champions League). To Superbowl αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στις ΗΠΑ και είναι το πιο εμπορικό γεγονός παγκοσμίως! Η κανονική σεζόν ξεκινά το Σεπτέμβριο και τελειώνει το Δεκέμβριο, τα play off διεξάγονται τον Ιανουάριο και o τελικός (superbowl) συνήθως την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου ή την πρώτη του Φεβρουαρίου.

 

Πως παίζεται στο «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ»

Πληρωμή Στοιχημάτων

Όλα τα κερδοφόρα στοιχήματα θα πληρώνονται στις αποδόσεις που εμφανίζονται τη στιγμή που έγινε αποδεκτό το στοίχημα.

Δεν περιλαμβάνονται οι όποιες διαφωνίες μετά την λήξη του αγώνα, από κάποια εκ των ομάδων, οι οποίες αργότερα θα τροποποιήσουν το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Όλα τα στοιχήματα σε αγώνες Αμερικάνικου Ποδοσφαίρου βασίζονται στο επίσημο αποτέλεσμα κατά την ολοκλήρωση του αγώνα, ήτοι τα 60 λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα (4 προγραμματισμένα 15λεπτα) συν την (τις) οποιαδήποτε παράταση, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά ή το στοίχημα έχει ήδη διευθετηθεί.

Αγώνες που έχουν διακοπεί

Όλα τα στοιχήματα σε αγώνες που έχουν διακοπεί πριν την ολοκλήρωση του αγώνα (όπως ορίζεται παρά πάνω) θα ακυρώνονται, εκτός εάν το στοίχημα έχει ήδη διευθετηθεί (Under/Over) ή εάν έχει ανακοινωθεί ένα επίσημο αποτέλεσμα.

Αγώνες που έχουν αναβληθεί/μετατεθεί

Όταν ένα παιχνίδι δεν ξεκινήσει ή δεν τελειώσει εντός της καθορισμένης ημέρας διεξαγωγής του (ως ημέρα διεξαγωγής θεωρείται αυτή της Βορείου Αμερικής) όλα τα στοιχήματα για το συγκεκριμένο παιχνίδι θα έχουν επιστροφή (απόδοση τη μονάδα). Όλα τα στοιχήματα σε αγώνες που παίζονται σε διαφορετικό γήπεδο από αυτό που ανακοινώθηκε θα ακυρώνονται.

Αποδόσεις νικητή αγώνα

Για να είναι κερδοφόρα τα στοιχήματα πρέπει να προβλέπουν το νικητή του αγώνα.

Σύνολο πόντων (under /over)

Για να είναι κερδοφόρα τα στοιχήματα πρέπει να προβλέπουν εάν ο συνολικός αριθμός πόντων (το άθροισμα των πόντων που πέτυχαν οι δύο ομάδες) σε έναν αγώνα θα είναι πάνω ή κάτω από ένα συγκεκριμένο αριθμό. Οι ενδεχόμενοι πόντοι της(των) παράτασης(σεων) συμπεριλαμβάνονται.

Διαφορά πόντων

Για να είναι κερδοφόρα τα στοιχήματα πρέπει να προβλέπουν τη ζώνη σκορ μέσα στην οποία θα βρεθεί η διάφορα πόντων μεταξύ των δυο ομάδων στο τελικό αποτέλεσμα. Οι ενδεχόμενοι πόντοι της(των) παράτασης(σεων), ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται.

Αποδοχή Στοιχημάτων

Στην περίπτωση που υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το αποτέλεσμα του στοιχήματος, η πληρωμή θα καθορίζεται από το επίσημο αποτέλεσμα που θα ανακοινωθεί από την NFL ή το επίσημο Game Book στο http://www.nfl.com. Όποιες επόμενες προσαρμογές σε αυτά τα στατιστικά μετά την πάροδο 24 ωρών, ΔΕΝ θα υπολογίζονται.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Facebook