Πέφτει σήμερα η αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Ligue 1 με τρεις αναμετρήσεις στο πρόγραμμα. Από αυτές ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Μαρσέιγ με τη Ρεν στο «Βελοντρόμ» με τους γηπεδούχους να θέλουν να μπουν και πάλι σε τροχιά νικών.
Τον χορό ανοίγει η αναμέτρηση στη Αλσατία ανάμεσα στο Στρασβούργο και τη Μονπελιέ. Οι Αλσατοί καίγονται για βαθμό ή βαθμούς σήμερα αφού είναι στη ζώνη του υποβιβασμού και θέλουν να εκμεταλλευθούν τη δύναμη της έδρας τους κόντρα σε μια καλύτερη ομάδα, που δυσκολεύεται όμως εκτός. Στο «Σταντ ντε λα Μενό» η ομάδα του Στρασβούργου είναι το αφεντικό κόντρα στη Μονπελιέ με 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 μόλις ήττες! Πλήρεις οι γηπεδούχοι θα το παλέψουν και τους πιστεύω! Στο 2,45 ο άσος.
Πάμε στο Νιμ – Σεντ Ετιέν, μια αναμέτρηση με φαβορί τη γηπεδούχο που στα τελευταία 5 ματς έχει μόλις μια ήττα, τη στιγμή που οι «στεφανουά» έχουν μόνο ήττες και μόλις δύο ισοπαλίες μέσα στη σεζόν. Σε βαθιά κρίση η Σεντ Ετιέν, με τον προπονητή να παραμένει παρά το ότι υπέβαλε την παραίτηση του και το κλίμα μοιάζει να μη γυρίζει… Όσο τη βλέπω έτσι δεν μπορώ να μην την κοντράρω και από τη στιγμή που η Νιν δείχνει καλά δείγματα θα πάρω τον άσο στο 2,35.
Κλείνω με την αναμέτρηση της Μαρσέιγ με τη Ρεν στο «Βελοντρόμ». Τα τελευταία χρόνια η αλήθεια είναι ότι η Ρεν είναι δύσκολος γρίφος για τη Μαρσέιγ που από τη σεζόν 16/17 έχει μόλις δύο νίκες, ενώ έντονα παρατηρείται το αποτέλεσμα της ισοπαλίας. Γενικά πάντως η Μασσαλία δεν είναι καλός προορισμός για τη Ρεν αφού έχει μόλις 9 νίκες, 30 ήττες και 13 ισοπαλίες. Οι «φωκαείς» θέλουν τη νίκη για να μπουν σε τροχιά νικών και παρά τις απουσίες των τιμωρημένων Καμαρά και Παγιέ μπορούν να πάρουν (και θα πάρουν θεωρώ) τη νίκη. Με απουσίες βασικών παικτών στην άμυνα η Ρεν. Άσος η πρόταση μου σε απόδοση 2,00.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ
(16:00) Στρασβούτγο – Μονπελιέ 1 2,45
(18:00) Νιμ – Σεντ Ετιέν 1 2,35
(22:00) Μαρσέιγ – Ρεν 1 2,00
Μονές οι επιλογές μου στη Novibet (ΚΛΙΚ ΕΔΩ).