Υπεύθυνος Στοιχηματισμός

Στο matsomenosgatos.gr δεν παίρνουμε το online στοίχημα αψήφιστα. Όπως και σε κάθε τομέα της ζωής, θα πρέπει και στον στοιχηματισμό να υπάρχει υπευθυνότητα. Δεν τζογάρουμε απερίσκεπτα, γιατί με αυτό τον τρόπο δεν μπορούμε να απολαύσουμε ένα υπέροχο παιχνίδι, όπως είναι το στοίχημα.

Ο ρόλος του matsomenosgatos.gr

Πολύ εύκολα μπορεί ένας παίκτης να παρασυρθεί και να καταστρέψει την οικογένεια και τη ζωή του, τζογάροντας απερίσκεπτα. Ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια δεν επηρεάζει μόνο τον ίδιο τον παίκτη, αλλά και την οικογένειά του. Στόχος μας στο matsomenosgatos.gr είναι να σας παρέχουμε όσο το δυνατόν καλύτερες και έγκυρες πληροφορίες για να μπορέσετε να αποφύγετε τις κακοτοπιές. Το στοίχημα δεν είναι μόνο νίκες, αλλά και ήττες και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζει όποιος επιχειρήσει να παίξει. Θα προσπαθήσουμε από εδώ να σας μεταδώσουμε ένα σύστημα στοιχηματισμού που στόχο του θα έχει το όσο δυνατόν μικρότερο ρίσκο. Άλλωστε έχουμε πει επανηλλειμένως, οτι παίζουμε μόνο όσα μπορούμε εύκολα να χάσουμε. Επομένως, ο ρόλος του site μας είναι κυρίως συμβουλευτικός και σε καμία περίπτωση προτρεπτικός για στοιχηματισμό.

Τι είναι ο παθολογικός στοιχηματισμός;

Ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια, δεν διαφέρει από τον εθισμό στο αλκοόλ ή στα ναρκωτικά. Απλά τα άλλα δύο μπορούν να δώσουν τέλος βιολογικά στη ζωή μας, ενώ ο εθισμός στον τζόγο θα “σκοτώσει” την προσωπικότητά μας, την κοινωνικότητά μας και τις ανθρώπινες σχέσεις μας. Ο εθισμένος στα τυχερά παιχνίδια δεν μπορεί να σταματήσει να παίζει και κάτι έξυπνο που είχαμε ακούσει παλιότερα, είναι οτι ο άρρωστος τζογαδόρος θέλει πραγματικά να χάνει, ώστε να ξαναπαίξει. Μιλάμε για πραγματική αρρώστεια που χρίζει βοηθείας από ειδικούς.

Τα πρώτα σημάδια εθισμού και οι τέσσερις φάσεις.

Δεν είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις οτι κάποιος είναι εθισμένος στον τζόγο. Δεν θα έχει λεφτά σχεδόν ποτέ, χωρίς να έχει αλλάξει το εισόδημά του, δεν θα πληρώνονται οι λογαριασμοί, θα φτάσει εύκολα στην κλοπή, θα δανείζεται από φίλους χωρίς να τα επιστρέφει και φυσικά θα παραμελεί τις οικογενειακές υποχρεώσεις του, ενώ θα είναι μονίμως αγχωμένος. Επίσης, ο εθισμένος στον τζόγο περνάει συνήθως από τέσσερις φάσεις:

1. Πρόωρη κερδοφορία, όπου κερδίζει κάποια σημαντικά ποσά και νομίζει οτι αυτό οφείλεται στην ικανότητα και το ταλέντο του.

2. Η Φάση χάριτος, όπου αρχίζουν τα μεγάλα ποσά που κερδήθηκαν να χάνονται. Σε αυτή τη φάση ο παίκτης αγνοεί τις οικογενειακές του υποχρεώσεις και ασχολείται συνεχώς με το στοίχημα.

3. Η φάση της Απελπισίας, όπου πραγματικά ο παίκτης έχει χάσει τον έλεγχο, αλλά δεν μπορεί με τίποτα να σταματήσει να παίζει. Φυσικά αποτέλεσμα αυτής της φάσης είναι η διάλυση οικογενειών ή ακόμη και η φυλάκιση.

4. Η απέλπιδα φάση, όπου ο παίκτης πλέον δεν έχει καμία ελπίδα οτι μπορεί να ανακάμψει, έχει χάσει τον αυτοσεβασμό του και καταφεύγει είτε στο αλκοόλ, είτε στα ναρκωτικά. Πολλοί μάλιστα δεν διστάζουν να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

Θεραπεία και βοήθεια

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει για να μπορέσει να βοηθηθεί ο άρρωστος, είναι να αντιληφθεί την κατάστασή του. Ή να τον βοηθήσουν οι οικείοι του, να το καταλάνει. Υπάρχουν πολύ αξιόπιστα προγράμματα αποκατάστασης, που μπορούν να βοηθήσουν τους άρρωστους τζογαδόρους να επιστρέψουν σε μια φυσιολογική ζωή. Μερικές ιστοσελίδες που μπορείτε να ενημερωθείτε είναι οι εξής:

 

-gamcare.org.uk
-gamblingtherapy.org
-gamblersanonymous.org.uk
-kethea-alfa.gr
-ask.org.cy

Πάντα υπάρχει και η δυνατότητα αυτοαποκλεισμού που σου δίνουν οι ίδιοι οι bookmakers. Αλλά πρέπει να βρεις τη δύναμη να το επιλέξεις.