Ματς να “φάν κι οι κότες” σήμερα, αφού για τους ομίλους του Europa League διεξάγονται 23 ματς (χθες έγινε το Γκιμαράες – Άρσεναλ 1-1). Σκάναρα όλα τα παιχνίδια και πάμε να δούμε τι προτείνω. Θα δώσω συνολικά τα προγνωστικά μου και ο καθένας σας μπορεί να φτιάξει τους συνδυασμούς του, όπως του αρέσει…
Όλες οι αποδόσεις για τα προγνωστικά μου σήμερα (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)!
Στις 19:55
Το οτι ο ΑΠΟΕΛ είναι τελευταίος στον όμιλό του (α’ όμιλος) μετά από τρεις αγωνιστικές δεν μπορεί να είναι τυχαίο. Έχασε στην έδρα του από την Ντουντελάνζ, δεν κέρδισε ούτε την Καραμπάχ εκτός έδρας και ηττήθηκε φυσιολογικά στη Σεβίλλη. Όμως, παρόλα αυτά, με δύο νίκες στα επόμενα δύο παιχνίδια του, σήμερα κόντρα στην Καραμπάχ και επί της Ντουντελάνζ στο Λουξεμβούργο, λογικά θα περάσει στη δεύτερη θέση. Όμως, το ίδιο κρίσιμο είναι και για τους Αζέρους το σημερινό ματς, αφού αν δεν χάσουν, θα είναι με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση. Εκτιμώ πως η Καραμπάχ θα παίξει με πολύ πάθος στη Λευκωσία και θα πάω με το Χ2.
Ντέρμπι κορυφής στον τρίτο όμιλο, μεταξύ Βασιλείας και Χετάφε. Οι Ελβετοί έχουν επτά πόντους και οι Ισπανοί έξι, έναντι 3 της Κρασνοντάρ και ενός της Τραμπζονσπόρ. Η Βασιλεία δεν τα πολυπάει καλά στο πρωτάθλημά της και η μεγαλύτερη φετινή της επιτυχία, ήταν το διπλό στην έδρα της Χετάφε πριν 15 μέρες. Πάντως, μέσα στο γήπεδό της δεν χάνει εύκολα, ενώ σήμερα θα έχει δύο σημαντικές απουσίες μεσοεπιθετικών παικτών. Η Χετάφε είναι μια πολύ σοβαρή ομάδα, αρχίζει και θυμίζει την ομάδα που όλοι θαυμάσαμε πέρσι. Τελικά, ο βαθμός δεν θα δυσαρεστήσει καμία από τις δύο και εκτιμώ πως το Χ είναι πολύ πιθανό.
Στο Κρασνοντάρ – Τραμπζονσπόρ δύσκολα θα σπάσει ο άσος. Από τη μία έχουμε τους Ρώσους που ενδιαφέρονται πολύ για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και θα έχουν αρκετές ελπίδες να το πετύχουν αν κερδίσουν σήμερα. Θα παίξουν με ότι καλύτερο διαθέτουν και δεν έχουν σημαντικές απουσίες. Από την άλλη, η Τραμπζονσπόρ έχει μισή ομάδα έξω σήμερα, ενώ το μυαλό όλων είναι στο ματς του Σαββατοκύριακου με την Αλάνιασπορ, που είναι πρωτοπόρος στο τουρκικό πρωτάθλημα. Άλλωστε, οι Τούρκοι έχουν ένα πόντο σε τρία ματς και δεν μπορούν να ελπίζουν και σε πολλά. Θα πάω με τον άσο, σε συνδυασμό με το over 1,5.
Για τον τέταρτο όμιλο, πιστεύω οτι η Ρόζενμποργκ δεν θα ηττηθεί μέσα στη Νορβηγία από τη Σπόρτινγκ. Επιθετικά είναι καλοί οι γηπεδούχοι και στο μυαλό τους είναι μόνο η Ευρώπη, καθώς στο πρωτάθλημα Νορβηγίας δεν διεκδικούν τίποτα πέραν της 3ης θέσης. Η Σπόρτινγκ είναι μέτρια, το κλίμα δεν είναι καλό στους Πορτογάλους και θεωρώ πολύ δύσκολο να πάνε να κερδίσουν μέσα στη Νορβηγία, όταν πριν λίγες μέρες έχασαν από την Τοντέλα.
Στις 22:00
Σε έναν πολύ αμφίρροπο όμιλο, η Ρέιντζερς και η Πόρτο ισοβαθμούν στους τέσσερις πόντους, με τη Γιουνγκ Μπόις να έχει έξι και τη Φέγενορντ 3. Οπότε το μεταξύ τους παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για την πρόκριση. Οι Σκωτσέζοι παίρνουν πολύ στα σοβαρά τη διοργάνωση και θέλουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και μέσα στο γήπεδό τους, έχουν τη βοήθεια των χιλιάδων φανατικών οπαδών τους. Η Πόρτο ήταν μετριότατη κόντρα στην Άβες, ενώ και με τη Μαρίτιμο, δεν κατάφερε καν να κερδίσει. Θέλει το πρωτάθλημα και η Ευρώπη, από τον Αύγουστο κιόλας, φάνηκε οτι δεν θα της πάει καλά. Θα πάω με τον άσο.
Άλλη ομάδα εκτός και άλλη εντός έδρας είναι η Φέγενορντ. Μέσα στο γήπεδό της μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο, έχοντας τη συμπαράσταση των οπαδών της. Ο Άντβοκαατ είναι πλέον στον πάγκο της ομάδας, κάτι που της δίνει εμπειρία σίγουρα. Να θυμίσουμε πως είχε κερδίσει την Πόρτο με 2-0 και αυτή ήταν η μοναδική της νίκη στον όμιλο. Η Γιουνγκ Μπόις έχασε με 3-0 από τη Σερβέτ στην Ελβετία και είναι και αυτή, ομάδα έδρας. Όπως κέρδισε τη Φέγενορντ πριν 15 μέρες, έτσι θα χάσει σήμερα. Άσος.
Στο Βόλφσμπουργκ – Γάνδη θα πάω με τον άσο, λόγω της πολύ κακής συμπεριφοράς στα εκτός έδρας ματς από τη Γάνδη. Πραγματικά καλή ομάδα η Βόλφσμπουργκ, απλά έχει πρόβλημα με τις πολύ κλειστές άμυνες. Η Γάνδη δεν θα παίξει κλειστά, καθώς δεν μπορεί να κάνει αλλιώς και εκτιμώ πως οι Γερμανοί θα βρουν τους χώρους για να σκοράρουν και να πάρουν μια μεγάλη νίκη, που μπορεί να τους δώσει και την πρόκριση.
Στο Γουλβς – Σλόβαν Μπρατισλάβας, η κρισιμότητα του αγώνα, σε συνδυασμό με την ανάγκη των Σλοβάκων να μην χάσουν, με σπρώχνει στο Under 2,5. Άλλωστε, η Γουλβς δεν σκοράρει πολύ φέτος και η Σλόβαν, όταν παίζει μακριά από το γήπεδό της, δεν δέχεται πολλές φάσεις.
Επομένως, οκτώ σημεία προτείνω για σήμερα. Κάνε το παιχνίδι σου όπως νομίζεις…
Η ΠΡΟΤΑΣΗ
19:55 ΑΠΟΕΛ – Καραμπάχ Χ2 1,67
19:55 Βασιλεία – Χετάφε Χ 3,30
19:55 Κρασνοντάρ – Τραμπζονσπόρ 1 & Over 1,5 1,70
19:55 Ρόζενμποργκ – Σπόρτινγκ 1Χ 1,53
22:00 Ρέιντζερς – Πόρτο 1 2,50
22:00 Φέγενορντ – Γιουνγκ Μπόις 1 2,15
22:00 Βόλφσμπουργκ – Γάνδη 1 1,75
22:00 Γουλβς – Σλόβαν Μπρατσλάβας Under 2,5 1,95