Ευρωλίγκα (21/5)

Έφτασε η μεγάλη μέρα του τελικού για τον Ολυμπιακό! Απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, είναι ο τελικός της παρηγοριάς, ανάμεσα σε Μονακό και Μπαρτσελόνα.

 

Μονακό – Μπαρτσελόνα

Η Μονακό έδωσε τον ορισμό της λέξης κατάρρευση στην 3η περίοδο! Πάνε πολλά χρόνια που είχαμε να δούμε τέτοια κατάρρευση από ομάδα. Το 27-2 που της έκανε ο Ολυμπιακός, τη σκότωσε και εκεί που φαινόταν για ένα ημίχρονο να είναι όλα under control, ήρθε το…χάος. Η Μπάρτσα, τραγωδία από την άλλη. Και ΟΚ, με τη Ρεάλ έπαιζε, αλλά όταν έχει χαλάσει περίπου 100 εκατομμύρια σε 3 χρόνια (παίκτες και σταφ), τότε το F4 δεν είναι επιτυχία. Για τον Μίροτιτς δεν θα μιλήσω…O Σάρας είναι με το ενάμισι πόδι εκτός Βαρκελώνης πλέον και υπάρχει πολλή γκρίνια στον Ισπανικό τύπο. Η Μονακό καλείται να διαχειριστεί την απογοήτευση, αλλά νομίζω ότι σε ένα τέτοιο ματς, είναι εκείνη που μπορεί να πάρει την 3η θέση, αφού στη Μπάρτσα δεν λέει τίποτα το εν λόγω ματς. Στο 2,85 δεν συζητάμε αν έχει αξία η νίκη των Μονεγάσκων!

 

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης

Η ώρα του Ολυμπιακού! Η ώρα να δείξει στο κρισιμότερο ματς ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και με τη…βούλα! Κόντρα στη Μονακό ήταν σκιά του εαυτού του για ένα ημίχρονο. Χαμένες βολές, άστοχα σουτ, κακές επιλογές, χαμένα ριμπάουντ…Όλα άλλαξαν στο 3ο δεκάλεπτο, που με 27-2 επιμέρους διέλυσε τη Μονακό. Την κονιορτοποίησε! Ο Γουόκαπ δάγκωσε όποιον παίκτη μάρκαρε, ο Φαλ σάρωσε στη ρακέτα, ο αρχηγός Κώστας Παπανικολαόυ έκανε μεγάλο ματς και ο MVP της Regular Season, Σάσα Βεζένκοφ, έπαιξε σαν MVP στο β’ ημίχρονο! Αυτό ήταν…Ένας ακόμα τελικός για τον Ολυμπιακό και η ευκαιρία να σηκώσει το 4ο! Απέναντί του η Ρεάλ που κόντρα στα προγνωστικά κέρδισε τη Μπάρτσα, δείχνοντας ότι οι προσωπικότητες κερδίζουν τα ματς! Τσάτσο και Ταβάρες ήταν μπροστάρηδες της νίκης, με τεράστιο Χεζόνια! Ο Ταβάρες είναι τρομακτικός, αλλά χωρίς Γιαμπουσέλε και Ντεκ δεν υπάρχουν κορμιά να…δείρουν. Μόνος του ο Ταβάρες δεν μπορεί να παλέψει με Φαλ και Μπλάκ ή τελοσπάντων και να μπορεί, θα πρέπει να παίξει 40 λεπτά τέλεια και να μη φορτωθεί με φάουλ. Κλειδιά εδώ οι γερόλυκοι και οι Χεζόνια, Μούσα. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες τρεις φορές σε τελικούς EuroLeague:  Πρώτη φορά το 1995 (Σαραγόσα): Ρεάλ – Ολυμπιακός 73-61, δεύτερη φορά το 2013 (Λονδίνο): Ολυμπιακός – Ρεάλ 100-88,  και τρίτη και τελευταία το 2015 (Μαδρίτη): Ρεάλ – Ολυμπιακός 78-59. Είμαστε στο 2-1 υπέρ της Ρεάλ. Πάμε για 2-2 ή 3-1; Εγώ θα πάω με τη λογική και την εικόνα όλης της σεζόν και θα πω ότι δεν γίνεται να χαθεί το φετινό για τον Ολυμπιακό. Πάμε στο 1,60 της απλής νίκης!

 

Η δυάδα από τους τελικούς της Euroleague πληρώνει απόδοση 4,56 (ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Share on Facebook

Οι αποδόσεις ήταν αυτές όταν γραφόταν το άρθρο και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα