Ολοκληρώνεται απόψε η αγωνιστική δράση στην Ευρωλίγκα. Χθες ο ανταγωνιστικός Παναθηναϊκός έχασε στο…σουτ από τη Μιλάνο. Θα βρει διπλό στην «Λα Φοντέτα» ο Ολυμπιακός; Πάμε να δούμε τα τρία σημεία που κρατάμε από το αποψινό πρόγραμμα!
Παίξε την 3αδα μου από την κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ της Ευρώπης με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ!
Βαλένθια – Ολυμπιακός
Η Βαλένθια δεν κατάφερε να προχωρήσει στο Κύπελλο χάνοντας στον προημιτελικό από τη Ρεάλ, αλλά ήταν ματς που χάθηκε στις λεπτομέρειες. Κορυφαίος ο Κρις Τζόουνς, που έβαλε το buzzer με τον Παναθηναϊκό, ενώ είχε βάλει και τις νικητήριες βολές στο ΣΕΦ! Ο τίτλος της πιο φορμαρισμένης ομάδας στην Ευρώπη ανήκει, πλέον, δικαιωματικά στον Ολυμπιακό, ο οποίος σε 16 παιχνίδια μέσα στο 2023 μετράει μόλις μία ήττα, ενώ την εβδομάδα που πέρασε στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για δεύτερη διαδοχική σεζόν. Όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα, καθώς οι Σλούκας και Πίτερς που είχαν προβλήματα πριν τη διακοπή, επέστρεψαν και αγωνίστηκαν κανονικά στο final 8 του Κυπέλλου, ενώ υπάρχει τρομερή παράδοση με 5 σερί νίκες στο γήπεδο αυτό! Ό,τι ήττα έχει από τη Βαλένθια, είναι στο ΣΕΦ! Είναι σε τρομερό μομέντουμ ο Ολυμπιακός, έχει τρομερή παράδοση και νομίζω θα συνεχίσει με φόρα. Πάμε με το αποδεκτό 1,60 του «ερυθρόλευκου» διπλού.
Βίρτους Μπολόνια – Μπασκόνια
Μετά τον αποκλεισμό της Μιλάνο και τις εξαιρετικές εμφανίσεις της στον προημιτελικό, έμοιαζε λογικό ότι η Βίρτους θα φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά η ιστορία έγραψε ότι την κούπα σήκωσε η Μπρέσια και τα 21 χρόνια αναμονής, θα γίνουν 22 για τον τίτλο αυτό. Οι Βάσκοι έχασαν στον προημιτελικό του Κυπέλλου Ισπανίας από την Μπανταλόνα με 94-81, σε ματς που υπέστη κατάρρευση στην 3η περίοδο. Ο Χοάν Πεναρόγια, που επιμένει στις δηλώσεις του ότι η «κοιλιά» της ομάδας του είναι φυσιολογική. Η 4αδα είναι δύσκολη, αλλά η 8αδα εφικτή. Με διπλό εδώ, κάνει σημαντικό βήμα. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά αξίζει το 2,22!
Μπαρτσελόνα – Μονακό
Απογοητευτική ήταν η παρουσία της Μπαρτσελόνα στο Copa Del Rey, όντας θύμα της μετέπειτα τροπαιούχου Μάλαγα, από την οποία ηττήθηκε με 87-89 στην παράταση, σε ένα ματς που βρέθηκε στο +13, ενώ είχε την ευκαιρία να το στείλει στην δεύτερη παράταση, αλλά ο Νικόλας Λαπροβίτολα ήταν άστοχος στις 2 βολές. Αποκλεισμός και για τη Μονακό στο Leaders Cup του περασμένου Σαββατοκύριακου στη Γαλλία, αφού η πορεία της διεκόπη στον προημιτελικό από την Μπουργκ με 92-102. Νομίζω θα είναι ένα physical ματς, που θα κριθεί κάτω από τους 80 πόντους, οπότε στη λογική αυτή, μας κάνει το under 161.5 στο 1,90.