Μπορντό και Ναντ ανοίγουν το χωρό της φετινής Ligue 1 στη Γαλλία (διαβάστε αναλυτικά για το νέο πρωτάθλημα κάνοντας κλικ εδώ) που τερματίστηκε τόσο άδοξα πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ξεκίνημα έχουμε και στη Κύπρο, όπου μπορείτε να μάθετε αναλυτικά για το νέο πρωτάθλημα στη σελίδα μας. Στο Βέλγιο η Κορτραϊκ θέλει να χτίσει πάνω στο σπουδαίο διπλό κόντρα στη Γάνδη, υποδεχόμενη την Έπεν. Έχουμε ματς και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας να ταξιδεύει στα Νησιά Φερόε για να αντιμετωπίσει τη Κλάκσβικ. Πάμε να δούμε τι κρατάμε συνολικά από το σημερινό πρόγραμμα.
Θα καταφέρει η Μπορντό να ξεκινήσει το φετινό μαραθώνιο με το δεξί, υποδεχόμενη τη Ναντ; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
ΓΑΛΛΙΑ
(20:00) Μπορντό – Ναντ
Με ρεαλιστικό στόχο τη πρώτη δεκάδα θα αγωνιστεί στη φετινή Λιγκ 1 η Μπορντό. Έχοντας νέο προπονητή στον πάγκο τον Ζαν Λουί Γκασέ, που αντικατέστησε τον Πάουλο Σόοουζα, θα ψάξει για την πρώτη εντός έδρας νίκη το 2020! Θα κινηθεί για δυο με τρεις μεταγραφές κι όχι παραπάνω, αφού η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη. Στα φιλικά, κέρδισε με 4-0 τη Ρεμς, ήρθε ισόπαλη με Τουλούζ και Ανζέ, ενώ ηττήθηκε με 4-2 από τη Σεντ Ετιέν. Θα απουσιάσει ο Πάμπλο, ενώ ο Αντλί είναι αμφίβολος. Με μπροστάρη τον Γκουργκίφ, η Ναντ θα επιχειρήσει να έχει περισσότερη διάρκεια φέτος και να είναι πιο δημιουργική. Έχοντας ένα εκπληκτικό πρώτο τρίμηνο πέρυσι ήταν κοντά στη κορυφή, αλλά στη συνέχεια ξεφούσκωσε επικίνδυνα. Στο μεταγραφικό παζάρι, κράτησε τον διεθνή Γάλλο με την U21 Λαφόντ, αγόρασε τον Σιμόν και πήρε ακόμα τους Σιριβέγια και Καστελέτο. Αυτή είναι η όγδοη συνεχόμενη χρονιά για τα ”καναρίνια” που πλέον έχουν καθιερωθεί στη μεγάλη κατηγορία. Άσχημο τελείωμα πέρυσι με μόλις μια νίκη στα τελευταία οχτώ ματς. Εφτά παίχτες διαγνώστηκαν με κορωνοϊό, με αποτέλεσμα η προετοιμασία της να επηρεαστεί αρνητικά. Θα απουσιάσουν οι Αμπέιντ, Καστεγιέτο, Εμόντ, Λιμπόμπ, Πέτριτς, Τουρέ και Βαγκ από το πρώτο ματς. Θα πάμε με το σύνολο τερμάτων 2-3 γκολ, καθώς το ματς θα κινηθεί ανάμεσα στο under και στο over. Η απόδοση στο 1,83.
ΚΥΠΡΟΣ
(19:30) ΑΠΟΕΛ – Καρμιώτισσα Πάνω Πολεμιδιών
Ο ΑΠΟΕΛ θέλει να επιστρέψει στους τίτλους φέτος, μετά τη περυσινή χρονιά όπου τερμάτισε τρίτος (βέβαια, καμια ομάδα δεν ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια, καθώς το πρωτάθλημα διεκόπη οριστικά). Με μαέστρο τον Ουζουνίδη, αισιοδοξεί ότι θα τα καταφέρει. Σημαντικές προσθήκες αυτές του Εντονγκαλά από Γκενγκ, του Κλωναρίδη από ΑΕΚ, του φορ Σαχάρ από τη Χάποελ Μπιερ Σεβά και του τερματοφύλακα Σίλβα από Γκιμαράες. Τεράστιο επίτευγμα για την Καρμιώτισσα η άνοδος στη μεγάλη κατηγορία. Είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για να πέσει και η χρονιά προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολη. Πολλά με λίγα σε αυτό το ματς και το over 3.5 στο 1,83 είναι η επιλογή μας.
ΒΕΛΓΙΟ
(20:00) Κόρτραϊκ – Έπεν
Μετά από την ήττα σοκ με 1-3 από τη Μπέβερεν, η Κόρτραϊκ δήλωσε παρούσα με τεράστιο διπλό. Επικράτησε με 2-1 στην έδρα της Γάνδης και πανηγύρισε μια ιστορική εκτός έδρας νίκη! Πήρε τον αμυντικό Σέινσμπουρι από τη Μακάμπι Χαϊφά. Δε θα παίξει ο πολύτιμος φορ Μόφι, ενώ απόντες είναι και οι Χάινς – Ικέ, Ντάνε, Στογιάνοβιτς, Εζεκιέλ και Ντε Σαρ. Διασύρθηκε η Έπεν, 0-4 από την ανώτερη Κλαμπ Μπριζ. Το ματς δε χρήζει κριτικής και η ομάδα απλά κοιτάει μπροστά. Πήρε τον χαφ Βάσκεθ και ελπίζει σε μια ήρεμη χρονιά, χωρίς περιπέτειες υποβιβασμού. Τα μεταγραφικά αποκτήματα Μιανγκ, Μπαμπί, Αντριάνο, Βάσκεθ και Κονέ δεν είναι διαθέσιμα, όπως κι ο Γκνακά. Πάμε με το over 2.5 στο 1,64.
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
( 18:30) Σεϊναγιόεν – Χόνκα
Η Σεϊναγιόεν έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης από τη πρεμιέρα, όταν επικράτησε με 1-0 της Τούρκου. Τουλάχιστον έχει να λέει για τη καλή της άμυνα, με μόλις οχτώ γκολ σε εννιά αγώνες. Με τρεις νίκες και επτά ισοπαλίες η Χόνκα παραμένει αήττητη! Το τελευταίο ματς ήταν με αντίπαλο την Ελσίνκι και ήρθε 1-1. Ήταν τυχερή, αλλά κατάφερε να φύγει με το βαθμό. Παρότι είναι αήττητοι, οι φιλοξενούμενοι δε πείθουν. Άσος draw no bet στο 2,50 για τη Σεϊναγιόεν.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ
18:30 Σεϊναγιόεν – Χόνκα 1 Draw No Bet 2,50
19:30 ΑΠΟΕΛ – Καρμιώτισσα Πάνω Πολεμιδίων Over 3.5 1,83
20:00 Κορτραϊκ – Έπεν Over 2.5 1,64
20:00 Μπορντό – Ναντ 2-3 γκολ 1,83