Χθες δεν ήταν η μέρα μας στο NBA. Συμβαίνουν και αυτά… Δεν πτοούμαστε καθόλου όμως αφού μέχρι στιγμής τα πάμε σούπερ στην post season του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο!Χθες ο Γιάνναρος και η παρέα του άλωσαν για 2η φορά την έδρα των Χιτ και έτσι ο Τζίμι Μπάτλερ και ο κόουτς Σποέλστρα από φιναλίστ πέρυσι, βρέθηκαν «σκουπισμένοι» από τον 1ο γύρο! Σήμερα έχουμε ματσάρες κομβικού χαρακτήρα! Όλα τα ματς είναι στο 2-1 οπότε είτε πάμε για ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, είτε για restart!
Ακολούθησε τις προτάσεις του Γκουρού μόνο με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ!
Πρώτο χρονικά ματς στη βραδιά είναι το Χοκς – Νικς (20:00). Ο Τράε Γιάνγκ και τα υπόλοιπα «γεράκια» πήραν το game 3 θέλουν να κάνουν το 2 στα 2 ώστε να έχει αξία το break τους στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν». Οι Νικς πάλεψαν στο τελευταίο ματς μόνο με τον Ντέρικ Ρόουζ που είχε 30 πόντους, ενώ αγνοούνται οι Ραντλ και Μπάρετ που όλη τη σεζόν τράβηξαμ την ομάδα. Έχουν την ευκαιρία τους ακόμα και πιστεύω θα την αδράξουν. Ο Μπάρετ παραείναι κακός για να συνεχίσει έτσι. Οι 15.5 πόντοι, άμα θυμίσει «κανονικό» Μπάρετ δεν θα είναι πρόβλημα να ξεπεραστούν σαν όριο (1,87 η απόδοση). Όπως ξυπνήσαμε τον Κόλινς, θα ξυπνήσουμε και τον δευτεροετή των Νικς.
Στις 22:30 οι Λέικερς θα ψάξουν τ0 3-1 κόντρα στους Σανς που με τον Πολ να μην είναι ο ίδιος μετά τον τραυματισμό στον ώμο στο game 1, δείχνουν μια εντελώς άλλη ομάδα, από εκείνη που θαυμάσαμε στη regular season. Σίγουρα Μπούκερ και Έιτον βγαίνουνν μπροστά, αλλά με τον «εγκέφαλο» της ομάδα να είναι στο 60%, τον Μάικαλ Μπρίτζες και τον Κράουντερ να μην βοηθάνε πίσω από τη γραμμή, κόντρα στους Λεμπρόν και Ντέιβις που ανεβαίνουν και τον Σρέντερ να είναι πάντα αξιόπιστος σε δημιουργία και σκοράρισμα δύσκολα θα αποφευχθεί το 3-1. Οι Λέικερς θα πάρουν το ματς και σίγουρα το -6.5 είναι ένα χάντικαπ που μπορεί να καλυφθεί (1,90). Μόνο ένας πολύ καλός CP3 μπορεί να μας χαλάσει το σημείο αυτό.
Στις 02:00 οι Σέλτικς που μείωσαν σε 2-1 παίζουν την ύπαρξη τους ουσιαστικά κόντρα στους Νετς, αφού αν γίνει break δύσκολα θα υπάρξει 6ο ματς. Το 2-2 αλλάζει τα δεδομένα. Ο Τέιτουμ έριξε 50αρα και ηγήθηκε των Σέλτικς που πήραν το ματς παρά τους 39 πόντους του Ντουράντ και τους 41 του Χάρντεν. Οι νίκη τους είναι στο 1,34 και φυσικά δεν μας κάνει. ‘Ωρα για το ειδικό ματς εδώ! Ο Ντουράντ δείχνει κάτι παραπάνω από καυτός στη σειρά αυτή. Θεωρώ θα το πάρει πάνω του απόψε και το όριο των 28.5 πόντων (1,87) δεν μου φαίνεται καθόλου υψηλό για τον κορυφαίο εκτελεστή που υπάρχει στη λίγκα αυτή τη στιγμή!
Κλείνουμε με τη ματσάρα που θα γίνει στο Ντάλας (04:30), ανάμεσα σε Μάβερικς και Κλίπερς. Οι Λέοναρντ και Τζώρτζ ήταν άψογοι, με τρομερά ποσοστά και με συνοδοιπόρο τον Μάρκους Μόρις έκαναν το break και μείωσαν σε 2-1. Εξασφάλισαν ένα ακόμα ματς στην έδρα τους, αλλά στόχος τους είναι το 2-2! Ο Λούκα το πάλεψε πολύ, ήταν εξαιρετικός και πάλι αλλά δεν αρκούσε. Θέλει το 3-1 η ομάδα του Καρλάιλ, για να έχει δύο «ματς πόιντ» ώστε να κλείσει τη σειρά. Μου αρέσει που είναι αουτάιντερ το Ντάλας και κρατάω τη νίκη του σε απόδοση 2,51!
Η ΠΡΟΤΑΣΗ
Χοκς – Νις -> R.J. Μπάρετ -> Over 15.5 πόντοι -> 1,87
Λέικερς – Σανς -> Λέικερς (-6.5) -> 1,90
Σέλτικς – Νετς -> Κ. Ντουράντ -> Over 28.5 πόντοι -> 1,87
Mάβερικς – Κλίπερς -> Νίκη Μαβς -> 2,51