Σούπερ Λίγκα: Άρης – ΠΑΟΚ και δύσκολες έξοδοι για ΑΕΚ, Ολυμπιακό

Το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ είναι αυτό που κλέβει την παράσταση στη σημερινή αγωνιστική της Super League Interwetten. Περιμένουμε να δούμε πολύ πάθος, αφού υπάρχει τρομερή κόντρα σε όλα τα επίπεδα. Στη Λαμία δοκιμάζεται νωρίς το μεσημέρι ο Ολυμπιακός, ενώ η ΑΕΚ θα κάνει μια “βόλτα” στα λημέρια της, για να παίξει με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με το ματς Βόλος – Παναιτωλικός…

Η βαθμολογία*

15:00 Λαμία – Ολυμπιακός

Στην τελευταία θέση της βαθμολογίας είναι η Λαμία, χωρίς νίκη ακόμη στο πρωτάθλημα και με μόνο δύο ισοπαλίες. Πάντως, οι ΑΕΛ και Παναιτωλικός που είναι ακριβώς από πάνω της, έχουν 6 και 7 πόντους αντίστοιχα, αλλά και δύο παιχνίδια περισσότερα. Οπότε, σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει κάτι για την ομάδα της Ρούμελης, με δεδομένο πως έχουμε και τα πλέι άουτ, που είναι ένα μίνι πρωτάθλημα. Ο ερχομός του Τεννέ δεν έχει φέρει βελτίωση, ενώ η διοίκηση είναι πλέον πολύ πιεστική. Οι βασικοί στην αρχή της χρονιάς, Νιασέ, Μπιανκόνι και Βιγιάλμπα, έλυσαν το συμβόλαιό τους πρόωρα, καθώς δεν υπολογίζονταν από τον Έλληνα τεχνικό. Πολλά και σημαντικά προβλήματα για σήμερα στους γηπεδούχους, καθώς δεν θα παίξουν οι Βύντρα (6/0), Ασίγκμπα (4/0), Μπάχανακ (αρ. μπακ, 5/0), Καραμάνος (επ/κος, 9/0), Σκόνδρας (δ. μπακ, 9/0), Μπεχαράνο (αμ. χαφ, 9/0) και Χατζηστραβός (χαφ, 4/0). Ο Βασιλακάκης επιστρέφει στην αποστολή και πιθανότατα θα είναι και στη βασική ενδεκάδα.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση στον όμιλό του στο Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε θα συνεχίσει στο Europa. Αυτή ήταν μία από τις χειρότερες σεζόν που έχουν κάνει οι “ερυθρόλευκοι” τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και η τρίτη θέση ήρθε κυρίως λόγω της ανυπαρξίας της Μαρσέιγ (πρώτη στο γαλλικό πρωτάθλημα). Στο πρωτάθλημα, μοιάζει να παίζει στο ρελαντί και αυτό έκανε και κόντρα στο Βόλο. Ζορίστηκε στο πρώτο μέρος, αλλά μόλις μπήκε ο Ελ Αραμπί στο γήπεδο, όλα άλλαξαν. Ο Αφρικανός είναι πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα και σίγουρα είναι ο πιο πολύτιμος παίκτης της ομάδας. Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός θα κάνει κοιλιά κάποια στιγμή, αφού είναι πάρα πολύ κουρασμένος παίζοντας για ενάμιση χρόνο σερί, χωρίς διακοπές. Για πρώτη φορά φέτος, θα δούμε σε σημαντικό παιχνίδι τον Ολυμπιακό, χωρίς ούτε τον Βαλμπουενά, ούτε το Φορτούνη. Στην αποστολή θα είναι ο Καμαρά, που είναι πολύ σημαντικός για το παιχνίδι της ομάδας, ενώ οι Χασάν, Βινάγκρε και Ντρέγκερ είναι εκτός αποστολής. Πολύ πιθανό να μείνει εκτός βασική ενδεκάδας ο Καμαρά, που έχει κάποια προβληματάκια και να ξεκινήσει ο Τιάγκο Σίλβα. Φυσικά, οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης θεωρούνται αναντικατάστατοι.

Πιθανές ενδεκάδες

Λαμία (4-3-3): Θεοδωρόπουλος – Προβυδάκης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς –Τσούκαλος, Βασιλακάκης, Μπουλούλης – Ρόμανιτς, Αραμπούλι, Ντέλετιτς.

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα – Ραφίνια, Σισέ, Σεμέδο, Χολέμπας – Μπουχαλάκης, Εμβιλά – Βρουσάι, Τ. Σίλβα, Μασούρας – Ελ Αραμπί.

Εκτίμηση

Αν η Λαμία έπαιζε πλήρης, ίσως να είχε κάποιες ελπίδες κόντρα στον Ολυμπιακό. Όμως, έτσι όπως κατεβαίνει, θεωρώ πως το διπλό είναι πάρα πολύ πιθανό. Όμως, σε αποδόσεις γύρω στο 1,20 δεν έχει καμία αξία. Βλέπω μια “επαγγελματική νίκη” του Ολυμπιακού, οπότε θα πάω στο 2-3 γκολ με απόδοση 1,95.

17:15 Απόλλων – ΑΕΚ

Ο Απόλλων για αρκετά μεγάλο διάστημα έπαιζε καλά και δεν έπαιρνε αποτελέσματα. Αποκορύφωμα το ματς με το Βόλο, όπου προηγήθηκε στο 75′ με 3-0, ήταν εκπληκτικός και τελικά δεν κέρδισε (3-3). Όμως, στο Ηράκλειο, ήταν μέτριος, αλλά κατάφερε να κερδίσει τον ΟΦΗ. Το πρόβλημα του Απόλλωνα είναι η φυσική κατάσταση, αφού δεν έχει γίνει σωστή προετοιμασία, όμως η αλήθεια είναι πως κάνει ότι καλύτερο μπορεί μέσα στο γήπεδο. Ο Παράσχος έχει δημιουργήσει ένα σοβαρό σύνολο και πραγματικά κανείς δεν περίμενε αυτή την εικόνα από το φετινό Απόλλωνα. Να ρίξετε μια ματιά στο σέντερ φορ της ομάδας, τον Ιωαννίδη, ο οποίος σε λίγο θα παίζει στην εθνική. Οι Φατιόν και Μπεντινέλι είναι εκτός αποστολής. Πρόκειται για δύο πάρα πολύ σημαντικές απουσίες, αφού ο πρώτος είναι εξαιρετικός ανασταλτικά και ο δεύτερος είναι μακράν ο πιο τεχνίτης παίκτης της ομάδας.

Η ΑΕΚ έκανε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση στο πρωτάθλημα κόντρα στον Παναθηναϊκό και πλέον υπάρχει πίεση. Ο Μελισσανίδης πήγε στα Σπάτα και έκανε σαφές πως δεν υπάρχει θέμα Καρέρα, καθώς και οτι αν συνεχιστεί αυτή η κακή αγωνιστική κατάσταση, θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στους παίκτες το Γενάρη. Η αλήθεια είναι πως η εικόνα της ΑΕΚ είναι κακή μέσα στο γήπεδο και ίσως οι παίκτες να έχουν επηρεαστεί πολύ από τις βαριές ήττες στην Ευρώπη. Βέβαια, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης η ΑΕΚ ήταν πολύ καλή και έδειξε τρομερό πάθος, κάτι που θέλει να βλέπει πολύ ο Καρέρα. Θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο να μείνει ο Καρέρα στην ομάδα αν δεν κερδίσει τον Ολυμπιακό σε λίγες μέρες και φυσικά αν δεν κερδίσει και τον Απόλλωνα σήμερα. Οι Τσιγκρίνσκι και Νεντελτσεάρου είναι εκτός λόγω τραυματισμών, ενώ κατόπιν επιλογής του προπονητή, είναι εκτός αποστολής οι Βασιλαντωνόπουλος (δ. μπακ, 5/0) και Αλμπάνης (εξτρέμ, 4/0). Υπάρχει δίλημμα του Καρέρα για τα άκρα της άμυνας, αφού τη θέση του δεξιού μπακ διεκδικούν οι Μπακάκης και Παουλίνιο, ενώ του αριστερού μπακ οι Λόπες και Ινσούα. Πολλές πιθανότητες να ξεκινήσει έχει ο Γαλανόπουλος, που ήταν πολύ καλός κόντρα στη Λέστερ, ενώ μπροστά θα είναι λογικά οι Ολιβέιρα, Τάνκοβιτς και Λιβάγια. Τη θέση του δεξιού εξτρέμ διεκδικεί και ο Λιβάι Γκαρσία.

Πιθανές ενδεκάδες

Απόλλων (3-4-3): Βέρχουλστ – Μπρούσιτς, Λισγάρας, Ντομίνγκες – Μπαξεβανίδης, Κολ ή Λαγός, Σλίβκα, Χουχούμης – Τσιλούλης, Ιωαννίδης, Μουνιέ.

ΑΕΚ (4-3-3): Τσιντώτας – Μπακάκης ή Παουλίνιο, Σβάρνας, Χνιντ, Λόπες ή Ινσούα – Κρστίτσιτς ή Γαλανόπουλος, Σιμόες ή Σάχοβ, Μάνταλος – Τάνκοβιτς ή Γκαρσία, Ολιβέιρα, Λιβάγια.

Εκτίμηση

Πιστεύω οτι θα κερδίσει η ΑΕΚ και για να ανεβάσω λίγο την απόδοση, θα παίξω το διπλό από το ημίχρονο, με απόδοση 2,35.

17:15 Βόλος – Παναιτωλικός

Περίεργο ματς στο Πανθεσσαλικό. Ο Βόλος είναι μια πολύ καλή ομάδα και αυτό είναι ξεκάθαρο. Έχει παίκτες κλειδιά στις κατάλληλες θέσεις και πραγματικά δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνέψει με υποβιβασμό. Ίσα ίσα που μπορεί να ναι και στην πρώτη οκτάδα. Και δεν είναι μόνο η ποιότητα που βγάζει στο γήπεδο, αλλά και το οτι δεν τα παρατάει. Κανείς δεν ξεχνάει το 3-3 από 3-0 με τον Απόλλωνα, ενώ έχει πάρει ανέλπιστους βαθμούς με Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης στα τελευταία λεπτά. Ο Τέκιο επιστρέφει στην αποστολή, ενώ εκτός έμειναν οι Φεράρι (αρ. μπακ, 10/0), Μπαριέντος (χαφ, 9/3), Δημόπουλος (στόπερ, 4/1) και Τσοκάνης (χαφ, 5/0). Οι Φεράρι και Μπαριέντος είναι πολύ σημαντικές απουσίες, καθώς συμμετέχουν πολύ στο παιχνίδι της ομάδας. Λύθηκε πρόωρα το συμβόλαιο του Γέντρισεκ.

Ο Παναιτωλικός προέρχεται από την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, επί της ΑΕΛ με 2-1. Η δουλειά που κάνει ο Δέλλας έχει αρχίσει να φαίνεται, κυρίως στον τομέα της ψυχολογίας και της αυτοπεποίθησης. Σε έξι εκτός έδρας παιχνίδια έχουν βάλει μόνο δύο γκολ και προσπαθούν πάντα να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Έχουν πάρει και τρία Χ εκτός, μια χαρά απολογισμός. Ο βασικός τερματοφύλακας Κνετ τραυματίστηκε και θα είναι εκτός για καιρό, όπως και οι Μάλης (στόπερ, 2/0), Ματσόλα (φορ, 4/0), Καρασσαλίδης (στόπερ, 8/0). Πολύ σημαντικές οι επιστροφές των Μάζουρεκ και Βάντερσον.

Εκτιμώ πως θα σκοράρουν και οι δύο. Ο Βόλος βάζει γκολ σε κάθε ματς, ενώ ο Παναιτωλικός έχει καλή ψυχολογία και θα βρει πολλούς χώρους.

19:30 Άρης – ΠΑΟΚ

Όλη η Θεσσαλονίκη περιμένει να δει το συγκεκριμένο ματς. Οι δύο ομάδες ζουν και αναπνέουν για το συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού δεν είναι μόνο η παραδοσιακή αντιπαλότητα, αλλά και το βαθμολογικό κίνητρο που υπάρχει φέτος. Για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, οι δυο τους βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και ως τώρα εμφανίζονται ως διεκδικητές του τίτλου.

Η συνολική παράδοση είναι υπέρ του ΠΑΟΚ, με 52 νίκες υπέρ του “δικεφάλου” και 36 υπέρ των “κίτρινων” σε 137 ματς πρωταθλήματος. Η κατάσταση αλλάζει όταν γηπεδούχος είναι ο Άρης, με 26 νίκες έναντι 16 του ΠΑΟΚ σε 68 ματς. Θυμίζουμε πως ο Άρης ήταν αυτός που έσπασε πέρσι το αήττητο σερί των 51 αγώνων του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, κερδίζοντάς τον με 4-2 στο Βικελίδης.

Ο Άρης προέρχεται από την τρίτη του γκέλα στο πρωτάθλημα, αφού έφερε 2-2 στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, με τέσσερις πόντους διαφορά και ένα ματς περισσότερο από την 4η ΑΕΚ, ενώ έχει ένα πόντο λιγότερο από το σημερινό του αντίπαλο. Η ισοπαλία που πήρε σε Περιστέρι έμοιαζε με νίκη, καθώς έχανε 2-0 και ισοφάρισε, παίζοντας με παίκτη λιγότερο. Οι ποδοσφαιριστές έβγαλαν πολύ ψυχή μέσα στο γήπεδο και το κοουτσάρισμα του Μάντζιου άγγιξε το άριστα. Ο Καρυπίδης πήγε στην τελευταία προπόνηση και έταξε πριν στους παίκτες του για νίκη σήμερα. Μόνο ο Ρόουζ απουσιάζει από το ματς για τους γηπεδούχους, αφού επιστρέφουν οι Τζέγκο και Σάκιτς. Ο Αυστραλός δύσκολα θα ξεκινήσει πάντως, αφού έχει κάνει μόλις δύο προπονήσεις.

Ο ΠΑΟΚ τέλειωσε με την Ευρώπη και η αλήθεια είναι πως επικρατεί μια απογοήτευση. Και δίκαια, αφού βλέποντας τα ματς, είναι “αυτοκτονία” να αποκλείεσαι γιατί δεν κέρδισες την Ομόνοια σε δύο ματς. Το πρωτάθλημα είναι πάντως ο μεγάλος στόχος και ο Πάμπλο Γκαρσία το ξέρει καλά αυτό. Ο Ουρουγουανός γνωρίζει καλά το κλίμα στα Άρης – ΠΑΟΚ, οπότε θα έχει ετοιμάσει ψυχολογικά τους παίκτες του. Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος με τον Αστέρα, δεν ήταν ιδιαίτερα καλός ο ΠΑΟΚ, αλλά ήταν σοβαρός πίσω. Μπροστά, είναι στην ευχάριστη θέση να διαθέτει δύο εκπληκτικούς παίκτες, του Τζόλη και Ζίφκοβιτς, που μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες από το τίποτα. Μόνο νίκες έχει ο “δικέφαλος” με τον Γκαρσία στον πάγκο. Ο Καντουρί είναι σημαντική απουσία, με αποτέλεσμα ο Γκαρσία να παίξει με τρία χαφ, τους Τσιγγάρα, Σβαμπ και Ντόουγκλας Αουγκούστο. Εκτός αποστολής έμειναν οι Μπίσεσβαρ (χαφ, 5/0), Νινούα (χαφ, 5/1), Λύρατζης (μπακ, 2/0) και Μιχάι (στόπερ, 2/0). Ο Πασχαλάκης έχει επιστρέψει σε ρόλο βασικού τερματοφύλακα, ενώ είναι πιθανό να ξεκινήσει ο Βιεϊρίνια σε θέση δεξιού μπακ.

Πιθανές ενδεκάδες

Άρης (4-2-3-1): Σιαμπάνης – Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Δεληζήσης, Σάκιτς – Ματίγια, Σάσα – Γκαρσία, Γκάμα, Σίλβα ή Μπερτόλιο – Μάνος.

ΠΑΟΚ (4-3-3): Πασχαλάκης – Ουαγκέ ή Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης – Σβαμπ, Αουγκούστο, Τσιγγάρας – Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι, Τζόλης.

Εκτίμηση

Πολύ μοιρασμένο ματς και θα πάω στην ισοπαλία με απόδοση 3,24.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

15:00 Λαμία – Ολυμπιακός –> 2-3 Goal –> 1,95
17:15 Απόλλων – ΑΕΚ –> 2/2 –> 2,35
17:15 Βόλος – Παναιτωλικός –> GG –> 1,91
19:30 Άρης – ΠΑΟΚ –> Χ –> 3,24

*Η βαθμολογία είναι από το https://www.flashscore.gr/

Share on Facebook


21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα