ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ EURO 2012

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για το EURO 2012. Την Παρασκευή, ξεκινάει η γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και ως γνωστόν στην πρεμιέρα η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει την διοργανώτρια Πολωνία. Κάθε μέρα, στο site θα βρίσκετε προγνωστικά, για τα ματς του EURO 2012. Επιτρέψτε μου όμως σήμερα να σας παρουσιάσω ένα εξαιρετικό βιβλίο που κυκλοφόρησε για το EURO, ένα βιβλίο-οδηγό για την μεγάλη διοργάνωση, το ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ EURO 2012, που δεν πρέπει να χάσετε.
Πρόκειται για μια αναδρομή…

στην ιστορία των ευρωπαικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου αλλά και παρουσίαση της διοργάνωσης που ξεκινά σε λίγες ημέρες στην Πολωνία και την Ουκρανία. Περιέχει ιδιαίτερα κεφάλαια για τις διοργανώσεις του 1980, 2004, 2008 και 2012 όπου έδωσε το παρόν και η Εθνική ομάδα.

Με αποκλειστικές συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών, κυρίως ποδοσφαιριστών αλλά και προπονητών, διαιτητών, δημοσιογράφων και παραγόντων που ξετύλιξαν το κουβάρι των αναμνήσεων και αποκαλύπτουν μέσα από τα κείμενα τους γεγονότα που δεν είδαν ως τώρα το φως της δημοσιότητας.

Το πόνημα επιμελήθηκαν δημοσιογραφικά οι Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος, Γρηγόρης Τάτσης, Αγγελος Μενδρινός, Ακης Τσόπελας, Βασίλης Αρβανίτης και περιέχει αποκλειστικές φωτογραφίσεις του Θωμά Χρυσοχοίδη και των συνεργατών του. Σύμβουλος έκδοσης ήταν ο Παύλος Παπαδημητρίου, τον συντονισμό και την αρχισυνταξία είχε ο Γιάννης Δάρας ενώ το βιβλίο προλόγισε ο Ανδρέας Μπόμης.

Ανοίγοντας την παρουσίαση του βιβλίου, που έγινε το Σάββατο, ο γενικός διευθυντής των Αιολικών εκδόσεων, Παναγιώτης Μιριτζής, εξήρε τη σπουδαία δημοσιογραφική δουλειά ενώ ο κεντρικός ομιλητής Βασίλης Τσιάρτας, υποστήριξε πως η ιστορία που έγραψε η εθνική ομάδα το 2004 ζωντανεύει και πάλι μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.

Στην επαγγελματική και υπεύθυνη δημοσιογραφική έρευνα στάθηκε ο Ανδρέας Μπόμης και ο Παύλος Παπαδημητρίου υπενθύμισε ότι η παρουσίαση του βιβλίου συμπίπτει με την επέτειο του “Γουέμπλεϊ”, κάτι που συγκίνησε τον παρόντα, Αντώνη Αντωνιάδη.

Ο Κύρος Βασσάρας μίλησε για τις διαιτητικές αλλαγές στο EURO 2012 και άνοιξε μεγάλο κύκλο συζήτησης αποδεικνύοντας πως η διαιτησία είναι πάντα στο προσκήνιο. Από την πλευρά του ο Γιάννης Δάρας τόνισε ότι το βιβλίο είναι αφιερωμένο στους μεγάλους πρωταγωνιστές, δηλαδή τους διεθνείς ποδοσφαιριστές που τίμησαν και τιμούν την φανέλλα της εθνικής και είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές  της χώρας. Γι αυτό το λόγο η δομή του βιβλίου στηρίχτηκε κυρίως σε αποκλειστικές συνεντεύξεις των παικτών, που έγιναν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το βιβλίο, που περιέχει 144 έγχρωμες σελίδες μεγάλου σχήματος, αποτελεί ένα πολύτιμο εγχειρίδιο για φιλάθλους, δημοσιογράφους αλλά και όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου.

Διανέμεται από τα περίπτερα και τα βιβλιοπωλεία, σε όλη την Ελλάδα και τιμάται μόνο 10 ευρώ.

Share on Facebook