Μουντιάλ 2022: Κατάρ – Εκουαδόρ

H στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε. Το Μουντιάλ 2022 βρίσκεται στην σέντρα του με την αναμέτρηση του Κατάρ απέναντι στο Εκουαδόρ. Oι διοργανωτές έχουν κατηγορηθεί για πολλά μέχρι στιγμής, ενώ το πιο πρόσφατο ήρθε από δημοσιογράφο από βρετανικό μέσο, ο οποίος υποστηρίζει πως υπήρξε απόπειρα δωροδοκίας 8 παικτών του Εκουαδόρ με σκοπό την χειραγώγηση του ματς. Για την ώρα θα επικεντρωθούμε στο αθλητικό μέρος και πάμε να δούμε τι θα δούμε από το ματς της πρεμιέρας.

Ούτε στα… όνειρα του δε θα έβλεπε συμμετοχή σε Μουντιάλ το Κατάρ αν δεν ήταν να το διοργανώσει. Μπήκε κιόλας στο γκρουπ των ισχυρών, όμως αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι παραμένει αουτσάιντερ σε όμιλο μαζί με Ολλανδία, Σενεγάλη και Εκουαδόρ. Στον πάγκο βρίσκεται από το 2017 ο Φέλιξ Σάντσεθ, με τον οποίο το 2019 κατέκτησε το Κύπελλο Ασίας. Στη συνέχεια απέτυχε στο Κόπα Αμέρικα που πήγε ως καλεσμένο (τελευταίο στον όμιλο), ενώ δύο χρόνια αργότερα πήγε στο Gold Cup, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά (αποκλείστηκε από ΗΠΑ). Μέσα στο 2022 δίνει μόνο φιλικά με απολογισμό 6-5-2. Στα πιο σοβαρά από αυτά, γνώρισε την ήττα 2-0 από τον Καναδά, ενώ έφερε 2-2 με τη Χιλή. Το πιο θετικό για τους διοργανωτές είναι ότι ξεκινούν απέναντι στον θεωρητικά πιο αδύναμο αντίπαλο από τις τρεις του ομίλου και έτσι έχουν κάποιες πιθανότητες να ξεκινήσουν με θετικό αποτέλεσμα.

Από την άλλη μεριά, το Εκουαδόρ ταλαιπωρήθηκε στα προκριματικά εξαιτίας της υπόθεσης της παράτυπης συμμετοχής του Μπάιρον Καστίγιο σε ματς των προκριματικών. Τελικά δικαιώθηκε από το CAS, πληρώνοντας μόνο πρόστιμο και θα του αφαιρεθούν 3 βαθμοί στα επόμενα προκριματικά. Έτσι, αυτή θα είναι η τέταρτη συμμετοχή στην τελική φάση μουντιάλ, με καλύτερη πορεία τους “16” που έφτασε το 2006 στη Γερμανία. Στον πάγκο κάθεται ο Γκουστάβο Αλφάρο με τον Αργεντινό να αποτυγχάνει στο πρόσφατο Κόπα Αμέρικα (αποκλεισμός στα προημιτελικά), όμως εξιλεώθηκε με την πρόκριση στο μουντιάλ. Αμυντικός θα είναι ο προσανατολισμός του Ισημερινού σε αυτήν τη διοργάνωση και αυτό φάνηκε από τα τελευταία φιλικά, στα οποία έβαλε μόλις δύο γκολ σε έξι ματς, παραμένοντας πάντως αήττητος σε αυτά με απολογισμό 2-4-0. Τη θέση του Καστίγιο στην αποστολή πήρε ο Πάκο, ενώ αποτελεί έκπληξη η κλήση του Κέβιν Ροντρίγκες που αγωνίζεται σε ομάδα β’ κατηγορίας.

Πιθανές ενδεκάδες

Κατάρ (3-5-2) : Αλ Σεμπ – Χισάμ, Κούκι, Χασάν – Κορέια, Χατέμ, Χέιντος, Μπουντιάφ, Αχμέντ – Αφίφ, Αλί

Εκουαδόρ (4-3-3) : Ντομίνγκες – Πρεσιάδο, Τόρες, Ινκαπίας, Εστουπινάν – Φράνκο, Γκρουέσο, Καϊσέδο – Πλάτα, Βαλένσια, Μένα

Εκτίμηση

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη! Πιστεύω πως θα παίξουν κρυφτό και οι δύο ομάδες. Πολύ δύσκολα θα δούμε κάποιο τέρμα στο πρώτο μέρος και αν υπάρηξει λογικά θα προέλθει από λάθος. Οπότε η ισοπαλία στο ημίχρονο μοιάζει πολύ καλή επιλογή για πρεμιέρα μουντιάλ. ΗΤ Χ (1.87)

Δες τις αποδόσεις από το ματς της πρεμιέρας του Μουντιάλ 2022 με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

Share on Facebook

Οι αποδόσεις ήταν αυτές όταν γραφόταν το άρθρο και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα