Στον τέταρτο όμιλο της πρώτης κατηγορίας του Nations League, τα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις είναι οι Γερμανία και Ισπανία. Όμως, μετά τη μεταξύ τους ισοπαλία στην πρώτη αγωνιστική και τη νίκη της Ουκρανίας επί της Ελβετίας, έγινε αντιληπτό πως το να πάρουν τις δύο πρώτες θέσεις δεν θα είναι διόλου εύκολο. Σήμερα, η Γερμανία δοκιμάζεται στην έδρα της Ελβετίας, ενώ η Ισπανία υποδέχεται την πολύ δυνατή Ουκρανία…
Για να ακολουθήσεις τον Ματσωμένο Γάτο ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

21:45 Ελβετία – Γερμανία
Η Ελβετία ήταν μέτρια στον αγώνα με την Ουκρανία και δίκαια ηττήθηκε. Όχι οτι η Ουκρανία ήταν σαρωτική, αλλά η ίδια δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της, αν εξαιρέσουμε το ωραίο γκολ του Σεφέροβιτς στο τέλος του πρώτου μέρους, αλλά και την ελαφρά υπεροχή της στην αρχή του δεύτερου. Ο Πέτκοβιτς απέδωσε την ήττα στην αποτελεσματικότητα, καθώς η αλήθεια είναι πως η Ουκρανία έκανε τρεις τελικές προσπάθειες στο στόχο, κάνοντας γκολ τις δύο από αυτές. Εκτός για σήμερα οι Σακίρι (μεσοεπιθετικός), Μεχμέντι (φορ), Σαρ (στόπερ), Ζακάρια (μέσος) και Φερνάντες (μέσος), ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως οι Ελβετοί διεθνείς γνωρίζουν καλά τους σημερινούς αντιπάλους τους, αφού οι περισσότεροι αγωνίζονται στην Bundesliga. Ενδεχόμενη ήττα σήμερα θα σημαίνει οτι η ομάδα δύσκολα θα τερματίσει στην πρώτη θέση, οπότε το ματς είναι κρίσιμο γι’ αυτήν.
Για τη Γερμανία, είναι ξεκάθαρο πως τα ματς του Nations League είναι φιλικά. Ο Λεβ έχει αφήσει πολλούς βασικούς εκτός, για να τους δώσει την ευκαιρία να ξεκουραστούν και το μόνο που τον ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση, είναι να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτοί που είναι διαθέσιμοι. Και φυσικά να δοκιμάσει τακτικές που θα του φανούν χρήσιμες στο Euro του καλοκαιριού που έρχεται. Στο ματς με την Ισπανία ήταν σαφής η έλλειψη ρυθμού, κάτι που επηρέασε περισσότερο την επιτελική λειτουργία της ομάδας. Στην άμυνα, τα πράγματα δεν πήγαν άσχημα. Λογικά δεν θα παίξει σήμερα ο Χάφερτς, αφού ήταν μέχρι πρότινος στο Λονδίνο για να υπογράψει στην Τσέλσι. Με 3-4-3 συνεχίζει ο Λεβ και τον Βέρνερ στην κορυφή της επίθεσης.
Πιθανές ενδεκάδες
Ελβετία (4-2-3-1): Ζόμερ – Μ’Μπαμπού, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκες – Τζάκα, Σο – Βάργκας, Φάσναχτ, Ζούμπερ – Σεφέροβιτς.
Γερμανία (3-4-3): Λένο – Γκίντερ, Ζίλε, Ρίντιγκερ – Κέρερ, Κρόοζ, Γκιντογκάν, Γκόζενζ – Σανέ, Βέρνερ, Μπραντ.
Εκτίμηση
Πιστεύω πως οι Γερμανοί θα το πάρουν το ματς και παράλληλα θα διατηρήσουν και το μηδέν στην άμυνα. Οπότε θα πάω στο Combo 2 & NG με απόδοση 3,25.
21:45 Ισπανία – Ουκρανία
Με πιτσιρίκια όπως οι Πάου Τόρες, Φεράν Τόρες, Φαμπιάν Ρουίθ, Ανσού Φάτι, Ντάνι Ολμο και Όσκαρ Γκαρθία στην αποστολή, καθώς και τον Λουίς Ενρίκε στον πάγκο, η ανανεωμένη Ισπανία πήρε καλό βαθμό στον αγώνα με τη Γερμανία. Έκανε αρκετές φάσεις, με κύριους εκφραστές τους Ροντρίγκο και Ανσού Φάτι, ενώ οι έμπειροι παίκτες όπως οι Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ και Τιάγκο, δίνουν σιγουριά και ποιότητα στην ομάδα. Ο Ντε Χέα έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και η αλήθεια είναι πως ο Ενρίκε περιμένει πολλά από αυτόν. Για σήμερα εκτός είναι οι Οϊρθάμπαλ, Ασένσιο και Τραορέ.
Η Ουκρανία δεν ήταν η ομάδα που θυμόμασταν πριν τη διακοπή για τον κορονοϊό. Κόντρα στην Ελβετία δεν έπαιξε αυτό το ποδόσφαιρο κατοχής που θαυμάσαμε μέσα στο 2019, αλλά τουλάχιστον ήταν μαχητική και έπαιξε με πάθος, γι’ αυτό κατάφερε και να κερδίσει. Είναι ξεκάθαρο πως ο Σεφτσένκο δίνει μεγάλη σημασία στην αμυντική λειτουργία της ομάδας και τον νοιάζει πάρα πολύ να κρατάει το μηδέν παθητικό. Πιστεύει πως η ποιότητα ορισμένων παικτών του επιθετικά, θα του δώσει αρκετά γκολ, αλλά η σωστή αμυντική τακτική είναι αυτή που θα φέρει νίκες και βαθμούς. Εκτός από τον βασικότατο χαφ Μικολένκο, δεν θα παίξουν οι Σαπαρένκο (μέσος, Ντινάμο Κιέβου), Πάνκιβ (κίπερ, Ολεξαντρία), Μπόικο (κίπερ, Ντινάμο Κιέβου), Ποπόβ (στόπερ, Ντινάμο Κιέβου) και Σέπελεβ (μέσος, Ντινάμο Κιέβου).
Πιθανές ενδεκάδες
Ισπανία (4-3-3): Ντε Χέα – Καρβαχάλ, Ράμος, Π. Τόρες, Ρεγιλόν – Τιάγκο, Ρόντρι, Φαμπιάν – Ολμο, Ζ. Μορένο, Φάτι.
Ουκρανία (4-3-3): Λούνιν – Καραβάεβ, Κριβτσόβ, Ματβιένκο, Μιχαϊλιτσένκο – Στεπανένκο, Ζίντσενκο, Μαλινόβσκι – Μάρλος, Γιαρεμτσούκ, Μοράες
Εκτίμηση
Έτσι όπως παίζει η Ουκρανία δύσκολα θα πάει στην Ισπανία για να χάσει εύκολα. Άλλωστε και οι “φούριας ρόχας” βρίσκονται ακόμη σε περίοδο δεσίματος της ομάδας και ακόμη δεν είναι έτοιμοι. Θα πάω στο διπλό με 1,5 γκολ υπέρ της Ουκρανίας. Ουσιαστικά χάνω αν κερδίσει η Ισπανία με δύο γκολ διαφορά και πάνω.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ
Ελβετία – Γερμανία 2 & NG 3,25
Ισπανία – Ουκρανία (+1,5) 2 1,67
Η δυάδα μου παίζεται με 5,42 (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)!