Μία αγωνιστική έμεινε για την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων του Κόπα Αμέρικα και τα σενάρια για την πρόκριση των ομάδων είναι πολλά. Να θυμίσουμε πως από κάθε γκρουπ περνάνε οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας, ενώ την τελική οκτάδα θα συμπληρώσουν και οι δύο καλύτερες τρίτες. Όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, θα έχουμε αρκετές ισοβαθμίες, οπότε θα ήταν καλό να γνωρίζουμε και τα κριτήρια κατάταξης σε περίπτωση ισοβαθμίας. Πάμε να δούμε τι συμβαίνει σε κάθε όμιλο…

Δείτε τις αποδόσεις της τελευταίας αγωνιστικής (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)!

Α’ Όμιλος: Βραζιλία 4, Περού 4, Βενεζουέλα 2, Βολιβία 0

Η τελευταία αγωνιστική περιλαμβάνει τα παιχνίδια Βραζιλία – Περού και Βενεζουέλα – Βολιβία. Είναι δεδομένο πως ο νικητής στο Βραζιλία – Περού θα πάρει την πρώτη θέση του ομίλου, ενώ ο χαμένος του ματς, κινδυνεύει να μείνει εκτός, αν η Βενεζουέλα επικρατήσει της Βολιβίας. Βεβαίως, αν π.χ. το Περού είναι στην τρίτη θέση με τέσσερις πόντους, δύσκολα θα μείνει εκτός, αφού θα είναι στις καλύτερες τρίτες, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη Βραζιλία. Η «σελεσάο» θα μείνει εκτός μόνο με θαύμα, δηλαδή αν χάσει με πολλά γκολ διαφορά από το Περού και παράλληλα η Ιαπωνία κερδίσει με πολλά γκολ διαφορά τον Ισημερινό και το Κατάρ ή η Αργεντινή, να κερδίσουν το μεταξύ τους ματς, με πολλά γκολ διαφορά. Η Βενεζουέλα θα περάσει ως δεύτερη, με νίκη επί της Βολιβίας και παράλληλα νίκη της Βραζιλίας ή του Περού στο άλλο ματς. Με ισοπαλία στο Βραζιλία – Περού, η Βενεζουέλα θα χρειάζεται ευρεία νίκη επί της Βολιβίας, με πάνω από τρία γκολ διαφορά, για να είναι σίγουρα στην πρώτη δυάδα. Λογικά πάντως, σε τριπλή ισοβαθμία στους πέντε πόντους, θα περάσουν και οι τρεις στην επόμενη φάση. Η Βολιβία χρειάζεται μόνο νίκη για να συνεχίσει να ελπίζει σε πρόκριση, ως καλύτερη τρίτη. Και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να μην υπάρχει νικητής στο Κατάρ – Αργεντινή ή να έρθει ισοπαλία το Ιαπωνία – Εκουαδόρ ή να κερδίσει το Εκουαδόρ με λιγότερα γκολ διαφορά απ’ όσο θα κερδίσει αυτή τη Βενεζουέλα.

Β’ Όμιλος: Κολομβία 6, Παραγουάη 2, Αργεντινή 1, Κατάρ 1

Στην τελευταία αγωνιστική θα γίνουν τα ματς Κολομβία – Παραγουάη και Αργεντινή – Κατάρ. Η Κολομβία έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου. Η Παραγουάη θα είναι σίγουρα δεύτερη αν κερδίσει την Κολομβία, ενώ θα πάρει τη δεύτερη θέση ακόμη και με ήττα (με λογικό σκορ), αν δεν υπάρχει νικητής στο Αργεντινή – Κατάρ). Οι Παραγουανοί δεν κινδυνεύουν να είναι στην τέταρτη θέση, αφού δεν μπορούν να την περάσουν ταυτόχρονα οι Αργεντινή και Κατάρ. Όμως, αν δεν κερδίσει την Κολομβία και παράλληλα υπάρχει νικητής στο Αργεντινή – Κατάρ, είναι αρκετά πιθανό να μην είναι μέσα στις δύο καλύτερες τρίτες των τριών ομίλων. Η Αργεντινή και το Κατάρ θέλουν τη νίκη, ώστε τουλάχιστον να είναι στις καλύτερες τρίτες των ομίλων και να προκριθούν στην επόμενη φάση. Βεβαίως, όποια από τις δύο κερδίσει, θα είναι στη δεύτερη θέση, αν η Παραγουάη δεν κερδίσει την Κολομβία. Με ισοπαλία, λογικά μένουν εκτός και οι δύο, αν φυσικά η Παραγουάη δεν χάσει με πολλά γκολ διαφορά από την αδιάφορη Κολομβία. Εννοείται οτι αυτή που θα χάσει στο Αργεντινή – Κατάρ μένει σίγουρα εκτός συνέχειας θεσμού. Υπάρχει και ένα ακραίο σενάριο, το οποίο είναι το εξής: Έρχεται ισοπαλία το Αργεντινή – Κατάρ, αλλά και το Ιαπωνία – Ισημερινός στον άλλο όμιλο. Τότε, η μία καλύτερη τρίτη θα είναι η τρίτη του πρώτου ομίλου (όποια και να είναι αυτή) και η δεύτερη θα είναι το Κατάρ.

Γ’ Όμιλος: Χιλή 6, Ουρουγουάη 4, Ιαπωνία 1, Εκουαδόρ 0

Θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα για να μην είναι στις δύο πρώτες θέσεις αυτού του ομίλου, οι Χιλή και Ουρουγουάη. Η Χιλή έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Με νίκη ή ισοπαλία στην τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Ουρουγουάη, θα πάρει την πρώτη θέση του ομίλου. Αν η Ουρουγουάη κερδίσει, τότε θα ναι αυτή πρώτη και δεύτερη η Χιλή. Για να χάσει η Ουρουγουάη τη δεύτερη θέση, θα πρέπει να ηττηθεί με πολλά γκολ από τη Χιλή και παράλληλα η Ιαπωνία να κερδίσει με πολλά γκολ διαφορά τον Ισημερινό. Ουσιαστικά, στόχος της Ιαπωνίας και του Εκουαδόρ είναι μόνο η τρίτη θέση, μπας και είναι μία από τις δύο καλύτερες τρίτες της διοργάνωσης. Εννοείται οτι ο χαμένος του Ιαπωνία – Εκουαδόρ δεν ελπίζει σε τίποτα. Το Εκουαδόρ χρειάζεται νίκη με πολλά γκολ διαφορά επί της Ιαπωνίας και παράλληλα να χάσει είτε η Βενεζουέλα από τη Βολιβία (με μικρό σκορ), είτε να μην υπάρξει νικητής στο Κατάρ – Αργεντινή. Η Ιαπωνία θέλει νίκη με πολλά γκολ επί του Εκουαδόρ και παράλληλα, να μην κερδίσει η Βενεζουέλα τη Βολιβία ή να μην υπάρξει νικητής στο Αργεντινή – Κατάρ.

 

©Copyright 2019 Ματσωμένος Γάτος - Όλα για το Στοίχημα by Clickit Media Ltd..