Το Ασιατικό Χάντικαπ (Asian handicap) είναι μια εναλλακτική μορφή στοιχηματισμού με μία ειδοποιό διαφορά από την κλασική παραλλαγή του 1Χ2: ο παίχτης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο σημεία με το καθένα να έχει περίπου 50% πιθανότητες επιβεβαίωσης.

Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο οι παίχτες το επιλέγουν. Είναι λογικό αφού ειδικά στο ποδόσφαιρο όπου η ισοπαλία είναι ένα συνηθισμένο αποτέλεσμα, με την επιλογή του Ασιατικού Χάντικαπ έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο σημεία. Να σημειώσουμε, όμως, ότι πολλές εταιρίες δεν το δίνουν ως επιλογή.

Να δούμε αμέσως ένα παράδειγμα. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Εργοτέλη στο Καραϊσκάκη. Ο Εργοτέλης έχει χάντικαπ +2 γκολ, πράγμα που σημαίνει ότι ξεκινάει το παιχνίδι με δυο «εικονικά» γκολ στο ενεργητικό του. Ας πούμε ότι ποντάρουμε στον Εργοτέλη. Αν το ματς λήξει με ένα γκολ διαφορά (πχ 2-1), τότε κερδίζουμε το στοίχημα μας, γιατί 2-1 το τελικό σκορ + 2 γκολ για τον Εργοτέλη = 2-3 τελικό σκορ (για το στοίχημά μας), οπότε διπλό.

Αν ο Ολυμπιακός, κερδίσει με τρία γκολ διαφορά (πχ 3-0), τότε έχει καλύψει την «εικονική» διαφορά και χάνουμε το στοίχημα μας.

Αν το ματς τελειώσει με διαφορά ίση με δύο γκολ (πχ 3-1, 4-2), τότε για το στοίχημα με Ασιατικό Χάντικαπ το σκορ θα ήταν ισοπαλία και θα παίρναμε πίσω τα χρήματα μας.

Κορυφαίες Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση!

Υπάρχει ακόμα το Χάντικαπ 0 (ή Draw No Bet). Αν η ομάδα που επιλέξατε, έχει Χάντικαπ 0 και κερδίσει, τότε κερδίζετε το στοίχημά σας. Στην περίπτωση που φέρει ισοπαλία, τότε το στοίχημα σας επιστρέφεται. Αν χάσει, χάνετε και εσείς.

Πιο δυσνόητες καταστάσεις Ασιατικού Χάντικαπ

Να σημειώσουμε ότι όλα τα παιχνίδια μπορούν να έχουν χάντικαπ, διαιρέσιμα με 1/2 (0,50) ή 1/4 (0,25). Τα χάντικαπ του 1/4 (0,25) χωρίζουν το στοίχημά μας στα δύο «διπλανά» 1/2 (0,5) χάντικαπ.

Αν, δηλαδή, κάποιος παίχτης ποντάρει 100 ευρώ σε ένα χάντικαπ των 3/4 (0,75), αυτό σημαίνει πως έχει ποντάρει 50 ευρώ στο 1/2 (0,5) και 50 ευρώ στο 1.

Με το στοίχημα του 1/4 μπορεί να κερδίσει στο μισό στοίχημα και με το υπόλοιπο μισό να πάρει πίσω τα χρήματά του ή να χάσει το μισό στοίχημα και στο άλλο μισό να πάρει πίσω τα χρήματά του.

Θα δούμε ένα παράδειγμα για να το εξηγήσουμε καλύτερα. Πείτε ότι ποντάρουμε στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ατρόμητος. Και ο Ατρόμητος έχει Χάντικαπ +0,75 (ή 3/4), δηλαδή ο Ατρόμητος ξεκινάει το παιχνίδι με 0,75 γκολ υπέρ του.

Ποντάρουμε στον Ατρόμητο με χάντικαπ +0,75. Όπως είδαμε πιο πριν, αυτό σημαίνει ότι το μισό στοίχημα πηγαίνει στο +0,5 και το άλλο μισό στο 1,0.

Αν το τελικό σκορ στο παιχνίδι μας είναι 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, τότε χάνεται το μισό στοίχημα που αφορά το +0.5 γιατί καλύφθηκε, ενώ επιστρέφεται πίσω το μισό στοίχημα στο +1.0. Αν ο ΠΑΟΚ δεν κερδίσει το παιχνίδι, τότε κερδισμένα είναι και τα δύο στοιχήματα. Αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει με πάνω από ένα γκολ διαφορά (πχ 2-0), τότε χάνονται και τα δύο στοιχήματα. Αυτά, λοιπόν, για το Ασιατικό Χάντικαπ που όπως όλες οι στοιχηματικές επιλογές χρειάζεται μελέτη πριν το επιλέξουμε. 

©Copyright 2019 Ματσωμένος Γάτος - Όλα για το Στοίχημα by CLC Web Solutions.