Τι είναι στο σύστημα D’Alembert;

Το σύστημα αυτό είναι αρκετά γνωστό στους παίκτες και ονομάζεται επίσης και πυραμίδα. Απευθύνεται σε μετριοπαθείς παίκτες που προτιμούν πιο safe συνθήκες και είναι βασισμένο σε μία μαθηματική θεωρία του γνωστού Γάλλου μαθηματικού Νταλμπέρ. Σε αυτό το σύστημα χρησιμοποιούνται τα εξωτερικά στοιχήματα όπου έχουν απόδοση 100%, όπως το μαύρο ή κόκκινο και τα μονά-ζυγά και οι παίκτες προσπαθούν να έχουν τον έλεγχο των στοιχημάτων που κάνουνε σε χαμηλά επίπεδα. Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο και απλό στην χρήση σύστημα.

Πως λειτουργεί;

Ο παίκτης ποντάρει ένα αρχικό ποσό το οποίο σε περίπτωση νίκης μειώνεται κατά το ήμισυ, ενώ σε περίπτωση ήττας κάνει raise κατά μια μονάδα. Έτσι, με βάση τη θεωρία των ισοπίθανων γεγονότων, εάν χάσει ένα στοίχημα ανεβάζει το ποντάρισμα γιατί υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι κερδοφόρο το επόμενο. Στον αντίποδα εάν είναι κερδοφόρο το ποντάρισμα,  μειώνεται το επόμενο, καθώς οι πιθανότητες να ξανακερδίσει είναι μικρές.

Η ιδέα πίσω από το σύστημα D’Alembert, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να εφαρμόζεται στα στοιχήματα τα οποία έχουν ισάξιες πιθανότητες, είναι ότι αν κερδίσετε κάποιο στοίχημα, το πιο πιθανό είναι ότι θα χάσετε στο επόμενο και αν χάσετε κάποιο στοίχημα, τότε το πιο πιθανό είναι ότι θα κερδίσετε στο επόμενο. Η χρήση αυτής της τεχνικής επιτρέπει την αντιστάθμιση των απωλειών από τα υψηλότερα χαμένα πονταρίσματα.

Παράδειγμα:

Στοιχηματίστε 10€. Κερδίσατε.
Κρατήστε το ίδιο ποσό πονταρίσματος. Στοιχηματίστε 10€ και χάσατε.
Διπλασιάστε το αρχικό ποσό. Στοιχηματίστε 20€ και χάσατε.
Προσθέστε άλλα 10€ και στοιχηματίστε 30€. Κερδίσατε.
Αφαιρέστε 10€. Στοιχηματίστε 20€ και κερδίσατε.
Αφαιρέστε άλλα 10€ και στοιχηματίστε 10€. Χάσατε.
Προσθέστε 10€ και στοιχηματίστε 20€…

Στο δια ταύτα…

Συνοψίζοντας, το σύστημα D’ Alembert απευθύνεται όπως ανέφερα και παραπάνω σε πιο μετριοπαθείς παίκτες. Μπορεί να βοηθήσει παίχτες με μικρό κεφάλαιο που δεν θέλουν να ρισκάρουν, αλλά η εφαρμογή ενός τόσο αυστηρού συστήματος απαιτεί ΥΠΟΜΟΝΗ.

Share on Facebook