Με τρία ματς συνεχίζεται σήμερα το πρόγραμμα του Κόπα Άφρικα. Φυσικά, το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας είναι το Μαρόκο – Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ και το Τυνησία – Μάλι δεν είναι ένα ματς που μας αφήνει αδιάφορους. Μεγάλη μάχη αναμένεται να γίνει στο Νότιος Αφρική – Ναμίμπια, αφού οι δυο ομάδες έχουν ως στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση. Πάμε να δούμε τι έχουμε σε κάθε ματς…
Κόπα Άφρικα 28/6: Όλες οι αποδόσεις (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)!
(17:30) Τυνησία – Μάλι
Η ισοπαλία με την Ανγκόλα δεν ήταν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Υπάρχει προβληματισμός στις τάξεις της Τυνησίας, όχι μόνο για το τελικό 1-1, αλλά και για την μέτρια εμφάνιση της ομάδας. Δεν είναι τυχαίο πως η Τυνησία δέχεται γκολ σε κάθε αγώνα που δίνει τα τελευταία χρόνια, κάτι που σημαίνει πως υπάρχει αμυντικό πρόβλημα. Βέβαια, το γκολ από την Ανγκόλα ήταν λόγω γκάφας του τερματοφύλακα, αλλά ο Ζιρές ξέρει πως η ομάδα του πρέπει να βελτιωθεί στον ανασταλτικό τομέα. Και στην επίθεση πάντως, δεν τα πάει ιδιαίτερα καλά και από τα τελευταία έξι γκολ που έχει πετύχει, τα τρία ήταν με πέναλτι. Πλήρης θα παίξει σήμερα, με τον Μσακνί στη σύνθεσή της. Αναφέρω τον τελευταίο, γιατί με το γκολ κόντρα στην Ανγκόλα, έγινε ο πρώτος της ομάδας που σκοράρει σε τέσσερις διαφορετικές τελικές διοργανώσεις.
Έδειξε τα… δόντια του το Μάλι, με το 4-1 επί της Μαυριτανίας. Πάντως, ο τεχνικός της ομάδας, προσπάθησε να προσγειώσει τους παίκτες του, δίνοντάς τους να καταλάβουν πως τα επόμενα παιχνίδια θα είναι πιο δύσκολα. Με νίκη ή ισοπαλία σήμερα, θα γίνει το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Το ρόστερ είναι εξαιρετικό, με τον Μαρεγκά “αιχμή του δόρατος”, αλλά και πολύ καλούς παίκτες δίπλα του, που σχεδόν όλοι ξεχωρίζουν σε ευρωπαϊκούς συλλόγους.
Θεωρώ πως το Μάλι είναι καλύτερη ομάδα, όμως η Τυνησία έχει βαρύτερη φανέλα και εκτιμώ πως η ισοπαλία έχει αξία σήμερα. Άλλωστε, με το Χ, το Μάλι θα έχει πολλές πιθανότητες για να βρεθεί στην επόμενη φάση, ενώ η Τυνησία απλά θα πρέπει να κερδίσει την αδύναμη Μαυριτανία την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί. Ισοπαλία.
(20:00) Μαρόκο – Ακτή Ελεφαντοστού
Από άποψης ονομάτων, είναι ένα από τα πιο δυνατά ματς του Κόπα Άφρικα ως τώρα. Οι δυο τους κέρδισαν τα πρώτα τους ματς στον όμιλο, οπότε όποιος επικρατήσει σήμερα θα γίνει το φαβορί για την πρώτη θέση. Το Μαρόκο ήταν καλύτερο από τη Ναμίμπια, όμως δεν μπορούσε να σκοράρει, παρά τις καλές ευκαιρίες που είχε, για 89 λεπτά. Στο σημείο εκείνο, μπήκε τελικά το γκολ της νίκης, με αυτογκόλ. Ο προπονητής της ομάδας, Ρενάρ, είναι το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα, καθώς με αυτόν στον πάγκο, η Ακτή πήρε το Κόπα Άφρικα του 2015. Μοναδικός απών ο Μπουταϊμπ, με τον Εν Νεσίρι να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης. Πολύ σημαντική η επιστροφή του Μπελχαντά στην αποστολή, ενώ διαθέσιμοι είναι πλέον και οι Ντα Κόστα και Μαζραουϊ. Ο πρώτος και ο τρίτος μάλλον θα είναι και στην ενδεκάδα.
Η εντελώς ανανεωμένη Ακτή Ελεφαντοστού ξεκίνησε με νίκη 1-0 επί της Νοτίου Αφρικής, σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν κακή, αλλά δεν εντυπωσίασε κιόλας. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας ήταν εξαιρετική, γεγονός που δείχνει πως αυτό το κομμάτι δουλεύτηκε πολύ στην προετοιμασία. Ο σημερινός προπονητής της ομάδας, Καμαρά, ήταν βοηθός του Ρενάρ, στον πάγκο της Ακτής, οπότε το ματς είναι ιδιαίτερο και γι’ αυτόν. Δεν πρόκειται να αλλάξει η ενδεκάδα του αγώνα σε σχέση με αυτήν κόντρα στη Νότια Αφρική.
Θα ποντάρω στο ενδεχόμενο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες. Υπάρχει ταλέντο στην επίθεση, ενώ οι άμυνες δεν είναι και οι πιο αξιόπιστες. GG λοιπόν.
(23:00) Νότιος Αφρική – Ναμίμπια
Η ήττα στα πρώτα ματς του ομίλου, “αναγκάζει” τη Νότια Αφρική και τη Ναμίμπια να παίξουν για τους πόντους σήμερα. Ο χαμένος, πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στη διοργάνωση. Η Νότια Αφρική ήταν όπως την περιμέναμε στο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού, δηλαδή μέτρια. Δεν έχει τίποτα το ιδιαίτερο στο ρόστερ και παρότι το πρωτάθλημά της είναι το καλύτερο στην αφρικανική ήπειρο, αυτό συμβαίνει γιατί έχει πολλούς ξένους παίκτες. Ο Μπάξτερ νιώθει την πίεση των εκατομμυρίων οπαδών της ομάδας, που είναι πολύ απαιτητικοί από την εθνική τους. Ο βασικός χαφ, Φέρμαν, είναι εκτός σήμερα, ενώ ο Άγγλος τεχνικός σκέφτεται να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, βάζοντας και δεύτερο φορ.
Η Ναμίμπια προσπάθησε με νύχια και με δόντια να κρατήσει στο μηδέν το Μαρόκο και το κατάφερε για το μεγαλύτερο διάστημα του ματς. Όμως, επιθετικά ήταν ανύπαρκτη και αυτό προβληματίζει, καθώς πρέπει να κερδίσει κιόλας αν θέλει να προκριθεί. Δεν έχουν ακόμη ούτε μια νίκη στη διοργάνωση και με την ίδια αμυντική τακτική θα προσπαθήσουν να πάρουν το τρίποντο σήμερα.
Το άγχος είναι με τη Νότια Αφρική. Πολλοί παίκτες της Ναμίμπια παίζουν στο πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής, οπότε ξέρουν καλά τους αντιπάλους τους και δεν τους φοβούνται. Θα πάω με την έκπληξη και θα ποντάρω στο διπλό!
Η ΠΡΟΤΑΣΗ
Πολύ λίγα θα ποντάρω στην τριάδα, αφού οι προβλέψεις μου σήμερα εμπεριέχουν ρίσκο. Άλλωστε, η απόδοση τα λέει όλα από μόνη της (29,19). Θα τα παίξω όλα μονά.
Τυνησία – Μάλι Χ 2,80
Μαρόκο – Ακτί GG 2,15
Ν. Αφρική – Ναμίμπια 2 4,85