Το Nations League αρχίζει – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του Nations League 2020-21. Η νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA είναι έτοιμη για τη 2η σεζόν της, η οποία θα λάβει χώρα από τις 03/09 έως και τις 18/11. Η τελική φάση της διοργάνωσης που θα αναδείξει τη νικήτρια (πέρυσι ήταν η Πορτογαλία), αλλά και το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν, λαμβάνει χώρα τον Μάρτιο, από τις 24 έως και τις 29. Πάμε να δούμε λίγο πως έχουν τα πράγματα για τη διοργάνωση.

Ποιες ομάδες είναι τα φαβορί για να πάρουν τη σκυτάλη από την Πορτογαλία; (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Δομή

Πριν από περίπου ένα χρόνο, η UEFA ανακοίνωσε κάποιες σημαντικές αλλαγές όσον αφορά τη δομή της διοργάνωσης.  Οι 55 εθνικές ομάδες που συμμετέχουν, χωρίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες, με τα κατηγορίες Α, Β και C να περιλαμβάνουν 16 ομάδες η καθεμία, χωρισμένες σε τέσσερα γκρουπ των τεσσάρων ομάδων. Η κατηγορία D θα περιλαμβάνει 7 ομάδες χωρισμένες σε δύο γκρουπ. Η μία Θα περιέχει τέσσερις ομάδες και η άλλη τρεις.

Ο πρωταθλητής προκύπτει από την Α κατηγορία. Οι τέσσερις νικητές του ομίλου του League A προκρίνονται στους Τελικούς της διοργάνωσης, οι οποίοι διεξάγονται σε μορφή νοκ άουτ αγώνων. Μιλάμε για τα ημιτελικά, τον αγώνα – πλέι-οφ για την 3η θέση και τον τελικό. Τα ημιτελικά ζευγάρια θα καθοριστούν με κλήρωση, ενώ χώρα που θα φιλοξενήσει την τελική φάση θα επιλεγεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA.

Κάθε χώρα δίνει αγώνες εντός-εκτός με κάθε αντίπαλο του ομίλου, εκτός από τον ένα όμιλο της κατηγορίας D. Οι πρώτες κάθε ομίλου των κατηγοριών B, C προβιβάζονται, ενώ το αντίθετο συμβαίνει με τις τελευταίες των κατηγοριών A, B. Σε ότι έχει να κάνει τώρα με την κατηγορία C, επειδή αποτελείται από τέσσερις ομίλους, ενώ η D δύο, οι τέσσερις δικές της ομάδες που είναι για υποβιβασμό, θα παίξουν μεταξύ τους play-outs τον Μάρτιο του 2022, ώστε να υποβιβαστούν οι δύο και να ανέβουν οι νικητές από την D κατηγορία.

Κριτήρια ισοβαθμίας

1. Μεταξύ τους βαθμοί
2. Μεταξύ τους διαφορά γκολ
3. Καλύτερη μεταξύ τους επίθεση
4. Περισσότερα μεταξύ τους εκτός έδρας γκολ

Όμιλοι και πρόγραμμα Ελλάδας

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον 3ο όμιλο της League C, μαζί με Κόσοβο, Σλοβενία και Μολδαβία και θα διεκδικήσει την πρωτιά, για να προβιβαστεί στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Βέβαια εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι υπάρχει και ένα έξτρα κίνητρο καθώς το Nations League θα δώσει τα δύο τελευταία εισιτήρια για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ!

Το πρόγραμμα είχε γίνει γνωστό από την UEFA, από τις 4 Μαρτίου, αλλά έγιναν κάποιες αλλαγές έκτοτε. Οι αλλαγές στα δικά της ματς αφορούν τις ημερομηνίες στα παιχνίδια από την 3η ως την 6η αγωνιστική. Στις 11 Οκτωβρίου υποδέχεται τη Μολδαβία και αρχικά θα έπαιζε μια ημέρα νωρίτερα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον αγώνα απέναντι στο Κόσοβο (14 Οκτωβρίου αντί 13). Στις 15/11 αναμετράται εκτός με τη Μολδαβία, αν και αρχικά θα έπαιζε στις 13, ενώ στις 18 φιλοξενεί την Σλοβενία αντί στις 16 που έλεγε το αρχικό πρόγραμμα. Όλα τα παιχνίδια της διεξάγονται στις 21:45.

Αναλυτικά οι αγώνες της Εθνικής μας ομάδας στη διοργάνωση:

3 Σεπτεμβρίου: Σλοβενία – Ελλάδα

6 Σεπτεμβρίου: Κόσοβο – Ελλάδα

11 Οκτωβρίου: Ελλάδα – Μολδαβία

14 Οκτωβρίου: Ελλάδα – Κόσοβο

15 Νοεμβρίου: Μολδαβία – Ελλάδα

18 Νοεμβρίου: Ελλάδα – Σλοβενία

Το χρονοδιάγραμμα της διοργάνωσης

 

Share on Facebook